- Heldigvis sjelden vi møter så gode keepere

Tidligere Arendal-keeper Leopold Wahlstedt leverte en serie fantomredninger og bidro sterkt til at det bare ble uavgjort da Arendal møtte Odd 2 på Norac stadion mandag ettermiddag.

Det så ut som Arendal skulle ta en fortjent seier da venstrebacken Mads Nørby Madsen bestemte seg for å fyre av fra drøye 16 meter etter 88 minutter. Ballen klinte seg opp i krysset - til og med utenfor rekkevidden til Leopold Wahlstedt. 

- Jeg var selv overrasket over hvor langt opp mot krysset den kom. Men jeg følte for å vise at jeg også har et bra høyrebein, smilte dansken etter kampen.

Gode redninger

Likevel kom altså det unge Odd-laget tilbake og fikk kriget inn en corner helt på tampen av kampen. Da kastet de alt de hadde fremover - inkludert keeper Leopold Wahlstedt. Han noterte seg imidlertid ikke for scoring, men kunne nok likevel gå av banen som kampens beste spiller. 

Arendal Fotball – Odd 2 1–1 (0–0)

 • Treningskamp

 • Norac stadion

 • Dommer: Jørgen Haga (Ekholt BK)

 • Gule kort: Arendal: Andreas van der Spa. Odd: Bjørn Mæland

 • Mål: 1–0 Mads Nørby Madsen (88)

 • 1–1 (90+2)

 • Arendals lag

 • Jonathan Byttingsvik

 • Håvard Meinseth (Filip Mang fra 80.), Sune Killerich (Sijam Nuri fra 80.), Christer Reppesgård Hansen (Halvor Hovstad fra 60.), Mads Nørby Madsen

 • Rasmus Lynge Christensen (Dirirsa Gamachis fra 60.), Andreas van der Spa (Redon Pllana fra 60.), Preben Skeie (Daniel Roppestad fra 80.)

 • Kristian Eriksen (Mathias Johansen fra 60.), Andreas Hellum, Ermal Hajdari (Kristian Strande fra 70.)

- Jeg hadde flere gode redninger. Men så hadde jeg jo også fordelen av å spille på "hemmaplan", ler den sympatiske svensken som ikke la skjul på at han satte pris på å være tilbake på Norac stadion. Han forlot Arendal Fotball i fjor høst da både han og Conrad Wallem fikk tilbud for Odd. Begge har funnet seg godt til rette i Skien, men foreløpig må Wahlstedt vente på sin debut i Eliteserien. Sondre Rossbach har klarte å beholde posisjonen som førstekeeper, men dersom svensken varter opp med samme storspillet som han viste mot Arendal, så må nødvendigvis Leopold Wahlstedt snart melde seg på for alvor i kampen om å få vokte buret når Odd sender sine 11 aller beste ut på banen.

Sterk spiss

Den tidligere Arendal-keeperen var også imponert over kvaliteten hos hjemmelaget på Norac stadion. - Det var mange nye spillere sammenlignet med de jeg spilte sammen med i fjor. Men det ser ut til å være et veldig bra lag, sier "Leo" som la spesielt merke til Andreas Hellum som spiss. - Han ser veldig bra ut og er en spillertype som vi ikke hadde i fjor, men som vi virkelig hadde hatt behov for, mener keeperen.

Selv om det ikke ble seier mot Odds nestebeste, så leverte hjemmelaget en solid prestasjon på Norac stadion. Arendal hadde et klart spillemessig overtak gjennom nesten hele kampen - og det var også Arendal som skapte de aller fleste sjansene. Før pause hadde Arendal minst fire store målsjanser som burde gitt uttelling. Etter pause var det også flere farligheter som ikke resulterte i mål. Og det skal altså Leopold Wahlstedt ha sin del av æren for.

- Heldigvis er det ikke så ofte vi møter så gode keepere, sier målscorer Mads Nørby Madsen. Det var kanskje derfor han skjønte det var nødvendig å levere en avslutning fra øverste hylle for å overliste sin tidligere lagkamerat.

- Jeg har jo scoret mange slike mot ham på trening før, fleiper venstrebacken - og det bekrefter "Leo" langt på vei. - Du hadde gjerne noen fine scoringer på trening, mimrer han da de to tidligere lagkameratene slår av en hyggelig gjensynsprat etter kampen.

Blir mer effektive

Trener Roger Risholt var også fornøyd med det han fikk se, selv om det ikke ble seier. Også han påpeker at keeperspillet til motstanderen var en viktig årsak til at Arendal slet med å få ballen i mål. 

- Men det bekymrer meg ikke. Effektiviteten kommer etterhvert, forsikrer Arendals trener.

Han mener kampen var en nyttig og god gjennomkjøring - og ikke minst lærerikt med tanke på at Arendal er forberedt på å møte mange lag som legger seg like lavt som det Odd-reservene gjorde i denne kampen.

Se videointervju med Roger Risholt her:

 


Annonse: