Andreas Hellum.

Hellum er tilbake!

Her er helgens store, positive overraskelse: Andreas Hellum er spilleklar og tilbake i kamptroppen!

Søndag kommer Øygarden FK til Norac stadion - og Roger Risholt er veldig fornøyd med at han helt overraskende har kunnet ta ut Andreas Hellum til kampen. 

Spissen pådro seg en dobbel ryggprolaps i bortekampen mot Kvik Halden for to uker siden. De medisinske prognosene var usikre. Optimistiske anslag ga håp om at han kanskje kunne være tilbake i løpet av 3-4 uker. De mer nøkterne forhåpningene handlet om 3-4 måneder - og de mest pessimistiske prognosene tilsa at det i verste fall kunne være snakk om et 12 måneder langt skadefravær.

– Idrettsutøvere har mer grunnstyrke, og kommer ofte fortere tilbake enn Ola nordmann. Som et «snitt» sier man til vanlig at det tar tre-fire måneder. Men det er umulig å si nå, sa medisinsk ansvarlig Nicolay Høst til Agderposten 9. mai. 

Ingen smerter

Heldigvis har Andreas Hellum, som har sin enorme fysiske styrke som et åpenbart sportslig fortinn, blitt stadig bedre i rekordfart. Denne uka har han derfor trent med laget - og konstatert at han tåler belastningene.

- Jeg har ingen smerter nå, bortsett fra at jeg er litt stiv i ryggen om morgenen, forteller spissen som selvfølgelig er veldig fornøyd med at det ser ut til å ha gått over all forventning med å komme raskt tilbake.

Roger Risholt er også glad for at Andreas Hellum igjen er klar til tjeneste. - Vi har heldigvis en OK skadesituasjon nå, selv om det selvfølgelig er svært beklagelig at Tord Salte ble langtidsskadet mot Notodden. Det viktigste med Tord er at skaden ikke ble veldig alvorlig. Ellers er også Christer Reppesgård Hansen tilbake. Han spilte som avtalt en omgang mot Pors i cupen tidligere i uka, og det gikk helt fint. Han viste jo også at han holde samme høye nivå, selv om han det var lenge siden han spilte forrige kamp. I tillegg til Tord vil vi savne Redon (Pllana) mot Øygarden. Så får vi se hvem som starter mot Øygarden. Det er jo minst like viktig hvilke 11 spillere som avslutter kampen, minner Roger Risholt om.

Karantene for Dang

Øygarden vant hjemme mot Odd 2 i forrige serierunde og ligger bare ett poeng bak Arendal på tabellen. De hadde litt utfordringer i cupkampen mot Bremnes tidligere i uken. Stillingen var 2-2 til pause, men etter at den tidligere Jerv-spilleren Aleksander Dang dunket inn tre strake scoringer i 2. omgangen, endte det til slutt komfortabelt 5-2 for Øygarden. Dang scoret også ett mål før hvilen, så han noterte seg altså for hele fire mål i den kampen. Men han blir ikke å se på Norac stadion denne søndagen, ettersom han pådro seg rødt kort i kampen mot Odd 2. Han har fått to kampers karantene etter den situasjonen og må altså sone både mot Arendal denne serierunden og mot Ørn Horten nest helg.

 

 

Annonse: