Jubel etter cupseieren mot Sandefjord.

Heltene som senket Sandefjord!

Da Sandefjord scoret på overtid av førsteomgangen, og deretter økte ledelsen bare fire minutter etter hvilen, så det ut til å gå mot favorittseier for eliteserielaget. Men heltene fra Arendal ville det annerledes!

Selv om Arendal startet kampen best, så var det Sandefjord som mer eller mindre oppskriftsmessig tok ledelsen etter rundt 15 minutter. Situasjonen som førte til scoringen var omstridt, fordi Arendal-stopper Kristian Strande tilsynelatende ble dyttet overende av Sandefjord-angriperen. Men dommeren så det annerledes.

Men Arendal kom tilbake og Tobias Hafstad utlignet - helt fortjent - til 1-1 før halvtimen var spilt. Igjen viste Tromsø-gutten frem sin fine skuddfot da han bragte Arendal inn i kampen igjen.

Og det så ut til å gå mot uavgjort til pause, men dommeren la til to minutter. Da det var spilt 1:55 av de to minuttene, fant Sandefjord-spilleren Franklin Daddys Boy nettmaskene og eliteserielaget fikk scoringen på det som ofte blir omtalt som aller verste tidspunkt for hjemmelaget.

Enda tøffere så det ut rett etter pause. Sivert Gussiås var frempå og satte inn 3-1 før det var gått 50 minutter. Da regnet de fleste med at det var kjørt. For er det noe som er verre enn å slippe inn mål rett før pause, så må det være å slippe inn mål rett etter pause. Men Arendal-spillerne lot seg ikke merke. For bare et par minutter senere satte Olav Hovstad inn 3-2 etter en cornerretur. Dermed var det en åpen kamp igjen!

Enda mer åpent ble det etter rundt en times spill. Andreas Hellum var åpenbart innstilt på å vise Sandefjord-trener Hans Erik Ødegård at han ikke har glemt noe av det han lærte, den gangen Hellum var spiller i Mjøndalen og Hans Erik Ødegård var assistenttrener. Arendal-spissen var nådeløs da han satte inn 3-3.

Flere mål ble det ikke i ordinær tid. Men i ekstraomgangene skjedde det mye. 

Først scoret tidligere Sandefjord-spiller Stefan Mladenovic 4-3 fra skrått hold etter 95 minutter. 

10 minutter senere kjørte Arendal en praktfull overgang der Daniel Roppestad var sist på ballen. Dermed 5-3!

Etter 118 minutter skapte Vidar Ari Jonsson ny spenning ved å sette inn 5-4 på et skudd fra 15 meter. Dommeren la til to minutter i 2. ekstraomgang, og selv om Sandefjord fikk en stor sjanse mot slutten, så klarte Arendal å holde unna.

Dermed er det Arendal som går til 3. runde i cupen - for andre gang i klubbens historie. Arendals beste cup-prestasjon til nå er fra 2015. Den gangen slo man ut Donn og Sandnes Ulf i de to første rundene, men måtte gi tapt for Viking i 3. runde. Stavanger-laget vant til slutt 5-3 etter at det stod 3-3 frem til det var spilt 70 minutter. Det er første gang Arendal slår ut et eliteserielag i cupen.

Arendal Fotball – Sandefjord 5-4 (etter ekstraomganger) (3-3 fulltid) (1-2 pause)

  • NM, menn – 2. runde

  • Norac stadion

  • Tilskuere: 802

  • Dommer: Svein Tore Sinnes (Flekkefjord FK)

  • Mål: 0-1 Sivert Gussiås (15), 1-1 Tobias Hafstad (27), 1-2 Franklin Nyenetue (45+3), 1-3 Gussiås (50), 2-3 Olav Hovstad (52), 3-3 Andreas Hellum (60), 4-3 Stefan Mladenovic (95), 5-3 Daniel Roppestad (105), 5-4 Vidar Jonsson (118)

  • Arendals lag:

  • Lars Jendal

  • Håvard Meinseth, Kristian Strande, Olav Hovstad, Mads Nørby Madsen

  • Tobias Hafstad (Redon Pllana fra 64.), Andreas van der Spa (Dirirsa Gamachis fra 64.), Preben Skeie (Rasmus Lynge Christensen fra 72.)

  • Mathias Johansen (Ermal Hajdari fra 72.), Andreas Hellum, Stefan Mladenovic (Daniel Roppestad fra 101.)

 

 

Annonse: