Henter ny keeper fra Kongsvinger

Andreas Smedplass (22) har signert to-årskontrakt med Arendal Fotball. Keeperen kommer på en overgang fra Kongsvinger.

Jonas Vatne Brauti (24) var Arendal Fotballs førstekeeper i 2023-sesongen. Etter at hans kontrakt ikke ble fornyet, var det klart at det måtte hentes inn en erstatter som kan konkurrere om keeperplassen med Mathias Skjævestad (18). 

Andreas Smedplass fra Kongsvinger pekte seg tidlig ut som et hovedmål i keeperjakten for Arendal-trener Vegard Hansen. Han kjenner 22-åringen godt fra tiden i Kongsvinger, og mener det er en keeper med stort utviklingspotensial som vil matche Mathias Skjævestad godt. 

- Med en så dyktig keepertrener som Einar Rossbach, er jeg trygg på at begge keeperne vil utvikle seg mye, fastslår Vegard Hansen. 

Han beskriver Smedplass som en robust og tøff keeper som imponerte treneren i de tre kampene han spilte i Obosligaen i 2023. Men svenske Samuel Strömberg (31) har vært førstevalget mellom stengene i Kongsvinger. Derfor var også Smedplass motivert for et klubbskifte når muligheten i Arendal dukket opp, selv om han i utgangspunktet hadde en kontrakt med Kongsvinger ut 2024-sesongen. 

- Andreas har god fysisk tilstedeværelse, samtidig som han stadig tar nye steg i sin utvikling. Jeg kjenner ham godt, og likte veldig godt det jeg så av ham, både på treningsfeltet og i kamper. Derfor er jeg veldig glad for at vi har et godt keeperteam på plass, sier Vegard Hansen.

 

 

Annonse: