Her er Arendals første nysignering!

Sune Kiilerich (26) er klar for Arendal Fotball. Den høyreiste midtstopperen kommer fra FC Fredericia i dansk 1. divisjon.

Sune Kiilerich har tidligere spilt for flere danske toppklubber, og ble som juniorspiller hentet til Sampdoria – men han vendte tilbake til dansk fotball før han fikk sin debut på seniornivå der. I Danmark har han blant annet Superliga-erfaring fra Silkeborg, men har de siste sesongene spilt for FC Fredericia i 1. divisjon. Det siste året har han imidlertid slitt med en langvarig lyskeskade, slik at det først var for noen uker siden han igjen var tilbake i kamptroppen Fredericia.

NOE NYTT

Hans kontrakt med FC Fredericia løper ut ved nyttår og han har hatt tilbud om forlengelse der, men var samtidig fristet av å forsøke noe nytt. Sune Kiilerich har også vært i Arendal tidligere, der han også har vært med på treninger med laget, ettersom han fra før av er god venn med flere av de danske spillerne i stallen. Derfor har også Arendal Fotball hatt en dialog med ham over lengre tid, men det var først nå det passet for begge parter å signere en avtale.

Sune Kiilerich er født i Ikast og hans danske moderklubb er FC Midtjylland, en klubb som er kjent for å være blant de beste i Danmark når det gjelder talentutvikling. Derfra gikk turen til Sampdoria som 18-åring, før han ble leid ut til Viborg i dansk 1. divisjon. Der etablerte han seg som et fast innslag i startoppstillingen. Etter at leiekontrakten med Viborg ble avsluttet, ble han hentet til Silkeborg som da spilte i Superligaen. I Granes danske vennskapsklubb brukt han litt tid på å etablere seg, men han fikk til sammen 37 kamper i Superligaen i denne perioden. Etter at Silkeborg rykket ned, valgte han å gå til FC Fredericia i 2015. Der var han en sentral spiller, helt til han ble satt ut av en skade i vår.

GRUNDIG SJEKK

– Sune har vært gjennom en grundig medisinsk sjekk hos oss, så vi føler oss trygge på at skadeproblemene er et tilbakelagt stadium, sier sportslig leder Geir Fone. Han er svært fornøyd med å ha sikret den første nysigneringen før møtet med Obosligaen.

Han er klar over at det kommer til å bli kamp om plassene

— Geir Fone
– Han bringer inn andre referanser i spillertroppen og er også en litt annen spillertype enn dem vi allerede har i denne posisjonen. Samtidig er han klar over at det kommer til å bli kamp om plassene i startoppstillingen, men vi føler at vi trengte bedre dekning blant annet på stopperplass. På mange måter kan han sees på som en erstatning for Kai Risholt som nå er ute av kontrakt med Arendal Fotball, sier Geir Fone.

Sune Kiilerich har flere aldersbestemte landskamper for Danmark.

Annonse: