Roger Risholt klapper fornøyd etter 5-2 mot Egersund i siste serierunde.

Her er lagene Arendal møter neste sesong

Tre sterke opprykkslag og gjensyn med flere gamle kjenninger er fasiten for Arendals avdeling i 2022-sesongen.

Avdelingsoppsettet for Postnord-ligaen ble offentliggjort torsdag kveld. Arendal skal i 2022-sesongen spille i avdeling 1.

Her blir det gjensyn med flere av lagene som spilte i Arendals avdeling også i 2021:

Kjente konkurrenter

Egersundlå lenge an til å kjempe om opprykk i 2021, men sprakk på oppløpssiden og mistet også kvalifiseringsplassen i siste serierunde da Arendal vant 5-2 på Norac stadion.

Fløy sikrer at det igjen blir et lokaloppgjør for Arendal. Fløy reddet plassen på overtid i siste serierunde. Men de har en sterk stall og rotet seg ned i nedrykksstriden på grunn av mange uavgjort-kamper. Arendal spilte uavgjort i begge oppgjørene mot Fløy i 2022.

Notodden har nedskalert satsingen de siste årene, men opererer fortsatt med et budsjett på over 10 millioner kroner i året. Klubben har et solid fundament og kan bli sterke etter enda en sesong preget av gjenoppbygging.

Odd 2 leverte en meget solid sesong i 2021 og sikret plassen tidlig. Odd er sammen med Vålerenga det eneste Eliteserie-laget som har klart å holde sine rekruttlag i 2. divisjon.

Sotra presterte også i 2021 en sesong over forventning under ledelse av Renate Blindheim. Tidligere Arendal-spiller Lars Kilen har vært en nøkkelspiller for Sotra de to siste sesongene.

Vard har spilt i samme avdeling som Arendal de to siste sesongene. De har kjempet i toppen og vært spesielt vanskelige å slå på hjemmebane. Et solid lag med stolte tradisjoner.

Øygarden hadde en omstillingssesong i 2021. Klubben, som tidligere het Nest Sotra, rykket ned fra Obosligaen i 2020, men har klare ambisjoner om å kjempe seg opp igjen.

Gamle kjenninger

I tillegg blir det gjensyn med flere klubber Arendal har møtt i seriespill i tidligere sesonger:

Strømmen rykket ned fra Obosligaen i høst. De må se seg om etter ny trener fordi trenertalentet Ole Martin Nesselquist har bestemt seg for å søke nye utfordringer etter tre år i Strømmen. Har vært en klubb som har holdt seg i Obosligaen i en årrekke, tross vesentlig mindre budsjett enn de aller fleste klubbene de har konkurrert med. 

Moss er den mest meritterte klubben i Postnord-ligaen avdeling 1 neste sesong. Men det er noen sesonger siden Moss kjempet i norgestoppen. Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre har overtatt som trener i Moss og kanskje er det han som skal gjenreise de stolteste tradisjonene på Melløs stadion?

Kvik Halden endte midt på tabellen i sin 2. divisjonsavdeling i 2021. Kent Bergersen sluttet som hovedtrener da Ståle Solbakken ba sin sambygding fra Grue om å bli assistenttrener på landslaget. Det bidro til at trenerveteranen Tor Thodesen ble ny hovedtrener i Kvik. Han blir imidlertid ikke med videre, ettersom klubben av økonomiske årsaker ikke kan ha en heltidsansatt trener lenger. Tidligere Arendal-spiller Fabian Stensrud Ness scoret 10 mål for Kvik Halden i 2021.

De nyopprykkede

Ørn Horten er tilbake i 2. divisjon igjen etter at de rykket ned fra Arendals avdeling i 2016. Det var samme sesong Arendal rykket opp til Obosligaen - og opprykket den gangen var klart etter seier hjemme mot nettopp Ørn. Bruntrøyene overrasket med opprykk fra Norges mest profilerte 3. divisjonsavdeling. John Arne Riises Flint rykket ned til 4. divisjon, mens Ørn knep opprykket foran nesa på Ronny Johnsens Eik-Tønsberg.

Staal Jørpeland rykket opp fra Agder/Rogaland-avdelingen i 3. divisjon denne sesongen. Klubben har hatt ambisjoner om å ta steget opp i flere sesonger, men det var altså først i 2021 de skulle lykkes. Even Østensen er en av flere spillere som utmerker seg. I 2021 scoret han 16 mål på 13 seriekamper. Fortsetter målshowet også i 2. divisjon?

Ullern er tilbake i 2. divisjon etter at de gikk ubeseiret gjennom sine 13 seriekamper i 2021-sesongen. Vestkantklubben har blant annet profilert seg med en ambisiøs akademisatsing, men de har i nyere tid ikke klart å etablere seg på nivå 3 i norsk fotball. Det er tøff konkurranse om de beste spillerne i 2. divisjon i Oslo-området, men Ullern kan bli en spennende nykommer i avdelingen.

 
 

Annonse: