pepa-ffk

Hjem med poeng

En Wilhem Pepa-scoring rett etter pause så ut til å bli avgjørende. Men tre minutter før slutt utlignet Fredrikstad og dermed endte det med 1-1 og poengdeling på ærverdige Fredrikstad stadion.

Fredrikstad har hatt en blytung start på sesongen - og har ennå til gode å vinne i år. Men de er likevel blant de aller mest ressurssterke klubbene i OBOS-ligaen, og har også en spillerstall med svært gode enkeltspillere. Det kollektive har imidlertid ikke fungert for rød-buksene denne sesongen.

Ville slå tilbake

Arendal kom til kampen etter to tøffe - og nokså unødvendige - hjemmetap. Derfor var det ekstra viktig å slå tilbake denne søndagen, i vanskelig bortekamp mot en av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk fotball.

Knut Tørum hadde bestemt seg for å lære av de to hjemmetapene - der Arendal har dominert spillemessig, men likevel blitt straffet knallhardt på kontringer imot. Derfor gikk Arendal ut i 4-5-1 mot Fredrikstad. Lavt press. Kompakte lagdeler. Alltid på jakt etter overgangsmuligheter. Det var oppskriften. Og den fungerte.

God kontroll

Fredrikstad hadde ballen mest - men Arendal hadde stort sett god kontroll, selv om pasningsspillet til tider var ustabilt. Derfor mistet Arendal ballen litt for lett i litt for mange situasjoner, uten at Fredrikstad klarte å utnytte dette tilstrekkelig til at de fikk tellende resultater.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Pepa-scoring

Etter hvilen var det Arendal som kom best igang, og Wilhem Pepa ble derfor også kampens første målscorer. Fabian Ness headet et innlegg videre til Pepa - som på klassisk vis kunne lure ballen over målstreken fra kort hold.

Fredrikstad forsøkte å komme tilbake, men det var likevel Arendal som skapte de aller største sjansene. En aller største skapte Viktor Lövgren og Fabian Ness sammen da de kontret og sammen kom alene med Fredrikstads keeper. Lövgren spilte ballen til side for keeperen og gjorde det enkelt for Ness å sette den i det tomme målet. Men linjemannen mente det var en hårfin offside. TV-bildene gir ikke noe krystallklart svar på om avgjørelsen var korrekt.

Blandede følelser

Mot slutten av kampen forsøkte Arendal å trygge ledelsen, men Fredrikstad var heldige tre minutter før full tid. Litt "ping-pong" i Arendals 16-meter førte til at ballen til slutt havnet hos innbytter Kristian Brix. Han gjorde ingen feil og la ballen i det lengste hjørnet, utenfor rekkevidden til en meget god Anders Gundersen.

Dermed endte det med poengdeling - og blandede følelser. På plussiden: en svært godt gjennomført kamp, rent taktisk. På minussiden: manglende kynisme i sluttminuttene bidro til å gi Fredrikstad målsjansen de trengte for å berge poenget.

Fredrikstad – Arendal Fotball 1-1 (0-0)

  • Fredrikstad stadion

  • Mål: 0-1 Wilhem Pepa (48), 1-1 Kristian Brix (88)

  • Gult kort: Ludvig Begby, Akinsola Akinyemi, Ulrik Flo, Fredrikstad. Sune Kiilerich, Sven Fredrik Stray, Arendal.

  • Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad

  • Arendals lag:

  • Anders Gundersen

  • Dejan Corovic, Sven Fredrik Stray (Marius Andersen fra 46.), Sune Kiilerich, Matias Fjeldal Olsen

  • Viktor Lövgren, Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj,

  • Fabian Stensrud Ness (Tobias Olsvik fra 74., Wilhem Pepa (Petar Rnkovic fra 87.), Adnan Mohammad

Annonse: