Mathias Johansen.

"Hvis både vi spillere og publikum stiller opp, så vinner vi"

Alt ligger til rette for en strålende fotball-lørdag i Arendal. Men det vanskeligste gjenstår: å vinne og sikre tre poeng mot Øygarden.

Øygarden, som tidligere var kjent under navnet Nest-Sotra, spilte i OBOS-ligaen i fjor. Laget klarte imidlertid ikke å holde seg på nivå 2 og er derfor ett av lagene Arendal konkurrerer mot i år.

Klubben trenes av den tidligere Leeds-spilleren Tommy Knarvik. De åpnet med å spille uavgjort hjemme mot RBK 2 forrige helg, og det unge mannskapet er garantert motivert for å få med seg poeng også fra Arendal.

Håper på mange folk

Men Arendal-spiller Mathias Johansen lover et hjemmelag med ambisjoner om tre poeng på lørdag. Siden mesteparten av publikumsbegrensningene nå er lettet, så ligger forholdene til rette for godt besøk på Norac stadion lørdag.


Og utgangspunktet for Arendal er veldig bra - etter den overbevisende seriepremieren mot Skeid forrige helg. Men det er fortsatt 25 kamper igjen å spille, og det deles akkurat like mange poeng i hver serierunde. Derfor er det helt avgjørende at alle er påskrudd, klare og gir minst like mye som forrige lørdag - dersom poengene skal bli igjen i Arendal denne helgen, mener Mathias Johansen.

- Vi har et bra og solid lag. Stiller alle opp, sammen med publikum, så skal det bli tre poeng, er hans løfte til hjemmesupporterne. Som han altså håper det blir mange av.

- Denne uka har vi vært opptatt av å bidra til at det blir mange på tribunen. Vi har lyst til å skape stemning og vi trenger publikum i ryggen, mener han.

Troppen er mer sammensveiset enn på lenge. Det betyr også at alle har felles mål, alle vil spille hverandre gode - og de som sitter på benken er minst like opptatt av seier som dem som er på banen. Det er blant annet dette som gjør at Arendal er et lag mange vil oppleve det er vanskelig å møte denne sesongen, ifølge Johansen.

Bunnsolide

- Bakover er vi bunnsolide. Alle på benken drar i samme retning som dem som spiller. Vi gjør hverandre bedre. Hele tiden, mener han.

Selv om han ikke startet mot Skeid forrige helg, så kom han inn den siste halvtimen og bidro sterkt til å prege sluttresultatet. Ikke minst det fantastiske forarbeidet til Andreas Hellums 2-0-scoring kommer til å bli husket lenge. Men Mathias Johansen er likevel ikke sikker på at det gode innhoppet er nok til å sikre ham en plass i startoppstillingen lørdag.

- Men jeg satser på at jeg får noen minutter. Mitt personlige mål for sesongen er å sanke flere målpoeng. Derfor tar jeg de minuttene jeg får, uansett. Jeg føler at jeg kan komme inn og være en boksåpner gjennom å kombinere sammen med andre, gode medspillere. Men vi har nok av andre spillere som kan det samme, og det viktigste er at vi trekker i samme retning, uavhengig av om man starter eller ikke, sier Mathias Johansen som tror Arendal fikser biffen i årets første hjemmekamp og vinner 4-0.

 

Annonse: