Hyllet ungguttene som nesten senket Start

Roger Risholt gjorde hele syv bytter fra forrige seriekamp mot Start onsdag kveld. Satsingen på ungguttene var nær å gi avansement i cupen.

Det endte 3-2 til Start på Norac stadion, men Arendal Fotball skapte mye mer trøbbel for Obosliga-laget enn det Start-trener Sindre Tjelmeland satte pris på.

En av dem som bidro aller mest til å gjøre kvelden trøblete for gjestene fra Kristiansand, var 17 år gamle Mathias Skjævestad. Keeperen leverte en fantastisk kamp bakerst - men det var ikke nok til å hindre at Start fikk tre scoringer.

- Fantastisk

- Mathias var fantastisk. Redon (Pllana) var strålende på midtbanen og Kristian (Eriksen) løp til krampa tok ham og scoret i tillegg et mål. Jeg får ta på min kappe at jeg kanskje byttet litt for mye på laget. Mange av dem har spilt lite sammen, og derfor satt ikke alle relasjonene helt som de skulle, sier Roger Risholt.

Over 1200 hadde tatt turen til Norac stadion i den varme sommerkvelden - og de fikk god underholdning for inngangsbilletten. Det var Start som kom best i gang, men Mathias Skjævestad tok seg av de sjansene bortelaget skapte.

Utvisning

Kampbildet endret seg etter en drøy halvtime da Sander Lille-Løvø snappet ballen fra Henrik Robstad. Start-stopperen svarte med å dra ned Lille-Løvø som hadde fri bane mot mål. Dermed rødt kort - og et Start-lag som måtte spille med 10 mann i en time. 

Det førte til at bortelaget la seg lavt, mens Arendal dominerte i ballbesittelse - uten å skape veldig store sjanser. Det gjorde imidlertid Start akkurat da klokken passerte 45 minutter. Den tidligere Derby-spilleren Cameron Cresswell fikk ballen inne i boksen og plasserte den nede i hjørnet utenfor rekkevidden til Arendals 17 år gamle keeper.

Slo tilbake

Dermed ledet Kristiansand-laget til pause, men Arendal slo raskt tilbake. Mindre enn to minutter av 2. omgangen var spilt da Håvard Meinseth satte igang et helt fantastisk raid. Han startet i egen forsvarssone og stormet fremover i banen - uten at noen Start-spillere klarte å stoppe han. Så la han hardt og perfekt inn foran mål, der målsniken Kristian Eriksen ventet og kunne sette ballen enkelt i nettet.

Da var det mange på Norac stadion som ante at det lå en cup-bombe i lufta. 

Velplassert

Men Cameron Cresswell ville det annerledes. Fra hjørnet av 16-meteren la han ballen hardt og velplassert mot krysset, og da kunne selv ikke Mathias Skjævestad forhindre at Start tok tilbake ledelsen etter 50 minutters spill. 

Arendal fortsatte å dominere i banespillet mot et svært lavtliggende Start-lag. Det ga ikke uttelling før Preben Skeie fikk et perfekt innlegg fra Tobias Englund som akkurat var kommet inn på venstrebacken - etter at både Daniel Roppestad og Magnus Nørby Madsen hadde blitt byttet ut i den posisjonen på grunn av skader. Skeie headet ballen i mål og utløste ny jubel da 2-2 kom på resultattavlen med et kvarter igjen av ordinær tid. 

På returen

Likevel skulle det ikke holde for Starts engelske spiss var ekstremt på hugget. Fem minutter før full tid timet han et løp inn i boksen perfekt. Skjævestad reddet det første forsøket, men engelskmannen fikk satt returen bak den gode Arendal-keeperen.

Dermed endte det 3-2 - og Arendal har fortsatt til gode å slå Start.

Nervøs og glad

- Jeg er fornøyd med min egen prestasjon, men det er aldri gøy å tape kamper, sier Mathias Skjævestad etter det som på mange måter var hans ilddåp i Arendal-målet. 

- Jeg ble både nervøs og glad da jeg fikk beskjed om at jeg skulle spille, og det var fint å komme inn i kampen med noen tidlige redninger, sier han som altså ble stemt frem av publikum som Arendals beste spiller. 

Se intervju med Mathias her:


Se intervju med Preben her:


Se intervju med Roger her:


Se høydepunktene her:


Arendal - Start 2-3 (0-1)

 • Norac stadion

 • Tilskuere: 1.231

 • Mål: 0-1 Cameron Cresswell (45+1), 1-1 Kristian Eriksen (47), 1-2 Cresswell (50), 2-2 Preben Skeie (76), 2-3 Cresswell (85)

 • Gult kort: Redon Pllana, Olav Hovstad, Arendal. Luc Mares, Start.

 • Rødt kort: Henrik Robstad, Start (32), Roger Risholt (90)

 • Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

 • Arendals lag (4-3-3):

 • Mathias Skjævestad

 • Håvard Meinseth, Sune Kiilerich (Edvard Linnebo Race fra 46. min.), Olav Hovstad, Daniel Roppestad (Magnus Nørby Madsen fra 21., Tobias Englund fra 70.)

 • Tobias Hafstad, Martin Torp (Preben Skeie fra 46.), Redon Pllana

 • Sander Lille-Løvø (Mathias Johansen fra 61.), Kristian Eriksen, Rasmus Lynge Christensen

Annonse: