Roger Risholt gir sine instruksjoner til Sander Lille-Løvø og Martin Torp.

I angrepsposisjon før kvalifiseringen

Med 11 seire på de 12 siste kampene er det et Arendal-lag fullt av selvtillit som allerede onsdag møter Ull/Kisa til den første kvalifiseringskampen på Norac stadion. Vinneren av kvalifiseringen rykker opp til OBOS-ligaen.

Arendal måtte vinne med fem mål mer enn Moss i siste serierunde for å rykke direkte opp til OBOS-ligaen. Dermed holdt det ikke å vinne 5-1 mot Odd 2 lørdag - siden Moss vant sin kamp 3-1 mot Ullern. Til slutt var det dermed Moss som rykket direkte opp takket være tre plussmål flere enn Arendal. 

I sommer så det ut som om Moss skulle cruise mot opprykk da laget lå hele 10 poeng foran Arendal Fotball på tabellen. I løpet av høsten har Arendal spist opp stadig mer av forspranget - og i de siste serierundene har lagene ligget helt likt poengmessig, men Moss har hatt en fordel i form av bedre målforskjell.

Like gode som Brann

Men Arendal har nå altså 11 seire på de 12 siste kampene. Det forteller alt om en knallsterk høstform - og den formen mener Roger Risholt vil være en stor fordel når kvalifiseringskampene nå står for tur. 

- Hvis vi ser på poengsnittet i de 12 siste kampene, så er det knapt noen andre lag i Norge som har tatt flere poeng enn oss, sier Roger Risholt. 

Faktisk er det bare suverene Brann av lagene i toppfotballen som kan vise til like god poengfangst på de 12 siste kampene som det Arendal kan. 

Laget som Arendal nå møter i kvalifiseringen står for eksempel med tre tap og to uavgjorte kamper på de 12 siste seriekampene sine. Ull/Kisa kjempet lenge med Hødd om å ta den direkte opprykksplassen, men etter tap mot både Brattvåg og Levanger på bortebane, måtte de erkjenne at Hødd sikret seg det direkte opprykket fra Postnord-ligaens avdeling 2 denne sesongen. 

- Ull/Kisa føler helt sikkert de har mye å bevise. De har vært veldig tydelige på at bare opprykk er godt nok etter at de i fjor rykket ned fra OBOS-ligaen. De har en meget god førsteellever og en bunnsolid spillerstall. Derfor blir det en vanskelig motstander. Men om vi spiller like bra som vi har gjort i høst, skal vi ha gode sjanser til å vinne, mener Roger Risholt. 

Målmaskin

Han forventer en motstander med offensive vingbacker og gode enkeltspillere, ikke minst offensivt. Spissen Sondre Sørløkk er en av nøkkelspillerne. Han står med 20 scoringer i serien i år og har vist seg som en svært målfarlig spiller. Ull/Kisa er også det 2. divisjonslaget som har scoret desidert flest mål i år med sine 73 scoringer. 

- Men hvis Vegard (Bergan) og Edvard (Linnebo Race) leverer som de har gjort de siste kampene i midtforsvaret vårt, så skal Ull/Kisa få en ordentlig utfordring, sier Roger Risholt som gleder seg over at han stort sett kan mønstre et skadefritt mannskap - om man ser bort fra de langtidsskadde spillerne som har vært ute mesteparten av sesongen. 

- Det er noe småtteri med enkeltspillere, men det ser egentlig veldig bra ut, sier Roger Risholt - vel vitende om at situasjonen var vesentlig vanskeligere i fjor da en rekke skader gjorde det nødvendig med omrokkeringer i laget før kvalifiseringskampene mot Hødd. 

Best poengsnitt

Ull/Kisa tapte sin siste seriekamp 0-4 mot Levanger. Det var en kamp de måtte vinne for å kunne passere Hødd på tabellen. For øvrig er Ull/Kisa ubeseiret på hjemmebane i år. De fire tapene de har hatt i serien, har alle kommet på bortebane. Også Arendal Fotball er ubeseiret i serien på hjemmebane denne sesongen - og de fire tapene har alle kommet på bortebane. Både Arendal og Ull/Kisa endte på 56 poeng ved sesongslutt - men Arendal har bare 24 tellende kamper, siden Øygarden gikk konkurs. Arendals poengsnitt er dermed 2,33 poeng pr kamp, mens Ull/Kisa har 2,15 poeng i snitt. Og det er altså ingen tvil om hvilket lag som har levert den sterkeste høstsesongen - til nå - av de to klubbene....

 

 

 

 

 

Annonse: