Roger Risholt på treningsfeltet.

- Ikke gode nok mot etablert forsvar

Muligheten til et historisk cupavansement til 4. runde glapp etter straffesparkkonkurranse mot Nardo onsdag kveld. - Det var veldig tung stemning i garderoben etter kampen, sier Roger Risholt.

Arendal-laget var åpenbart ikke på fra start. Før det var gått 10 minutter ledet Nardo 2-0 i 3. rundekampen som ble spilt i Stjørdal. Ingen av de to scoringene vil være inkludert i pensum over kontant og bestemt forsvarsspill. Nardo-laget kom altfor lett til - før Arendal-spillerne forstod alvoret.

Og det ga uttelling relativt raskt. Før det var gått et kvarter av kampen, reduserte Andreas Hellum på en keeperretur etter et frispark fra Mads Nørby Madsen.

Derfra og ut dominerte Arendal kampen spillemessig.

Det ble også skapt nok sjanser til at det burde gitt uttelling i målprotokollen. Men effektivitet har ikke vært et kjennetegn ved Arendal-laget de siste månedene.

Likevel fikk man betalt til slutt. Mads Nørby Madsen fyrte av med venstreslegga to-tre minutter på overtid og sikret Arendal ekstraomganger. 

Og de dominerte Arendal på samme måte som i de 75 siste minuttene av ordinær tid.

Men aldri nok til å få uttelling. Og Nardo la seg lavt, kjempet som løver og drømte om straffesparkkonkurranse.

Den drømmen fikk de oppfylt.

Og Nardo-spillerne var mer effektive, også fra straffemerket. De satte alle sine fem straffer. Arendal satte sine tre første (Hellum, Kiilerich og Remme Berge), men dessverre reddet Nardo-keeperen forsøket fra Ole Marius Håbestad. Dermed var cupeventyret slutt.

Roger Risholt erkjenner at det er bekymringsfullt at Arendal ikke klarer å vippe kamper i egen favør når man har et massivt spillemessig overtak.

- Dessverre har det skjedd for ofte denne sesongen, sier han.

- Vi vurderer jo løpende hvilke grep vi skal ta. Det er jo nærliggende å tenke på en mulig formasjonsendring, men samtidig må vi utnytte de ferdighetene vi har i troppen på en best mulig måte. Så det er en balansegang å ta ulike hensyn. Dessuten er det jo mye som er bra rent spillemessig. Problemet er effektiviteten, samtidig som det virker som om motstanderne scorer på nesten alle sjanser vi får imot. Utfordringen er å gjøre endringer som ikke går utover de tingene som fungerer bra, mener Arendal-treneren som likevel mener det er åpenbare ting som laget må bli bedre på:

- Vi blir ofte for omstendelige når vi spiller mot etablert forsvar. Derfor er det helt nødvendig at vi blir flinkere til å ta overganger raskt når vi vinner ballen og motstanderen er i ubalanse. Det betyr at vi må ta mer risiko på vei fremover i banen. Men vi sliter med å bryte ned lagene som ligger lavt og forsvarer seg, og det må vi gjøre noe med, oppsummerer han.

Lørdag er det duket for avgjørende kamp på Norac stadion når Skeid kommer på besøk. I utgangspunktet var det ikke ideelt med 120 minutter i beina når det er ny kamp allerede om tre dager. På den annen side: smerten fra cup-nederlaget sitter ennå friskt i minne. Det bør motivere for en helhjertet revansje. Og det må til om vi skal beholde spenningen resten av sesongen.

 

Annonse: