Avni Pepa.

- Ikke så spesielt å møte Start lenger

Forrige gang Arendal og Start møttes i cupen, gikk Avni Pepa seirende av banen. Det har han lyst til å gjenta onsdag!

I 2011-sesongen møttes Start og Arendal i 1. runde i NM - med Avni Pepa i Starts midtforsvar. Han vet derfor at det å komme som storfavoritt i et lokaloppgjør i cupen kan være skummelt nok. Det daværende 3. divisjonslaget Arendal holdt følge med Start i en time den gangen. Det stod 2-2 da det var 30 minutter igjen av kampen, men mot slutten ble Avni Pepa og hans daværende lagkamerater for sterke.

Semifinale

Start spilte seg samme sesong frem til semifinalen, der de tapte for Aalesund. Start har aldri vært nærmere en cup-finale enn de var akkurat det året.

"Nå er det såpass lenge siden jeg spilte i Start, så det er ikke så spesielt å møte akkurat dem"

— Avni Pepa

- Cup er morsomt, og jeg har vært med på mange gode opplevelser med Start. Men nå er det såpass lenge siden jeg spilte i Start, så det er ikke så spesielt å møte akkurat dem. Blant dagens Start-spillere er det vel bare Espen Børufsen som jeg har spilt sammen med tidligere, sier midtstopperen som fikk sin sesongdebut for Arendal i mot Vard sist helg. Han er nå full restituert etter prolapsen han pådro seg i fjor høst - og vil helt sikkert være aktuell for troppen mot Start.

I 2011 gikk altså Start til semifinalen i cupen etter å ha slått ut Arendal. - Det er surt å tape en semifinale, fordi man da er så nær å få spille i årets største enkeltkamp i norsk fotball. Jeg tror det er mange i Start som har veldig lyst til å komme så langt som mulig i cupen, selv om klubben ikke har veldig gode cup-tradisjoner, sier Avni Pepa.

Tøft for Start i 2. runde

Start har bare gått videre fra 2. runde i cupen en eneste gang de siste fire sesongene. I 2015 var Kim Kvaalen og Preben Skeie med på å vinne 4-0 mot Start da de spilte for Vindbjart og i fjor var det Fløy - med Mattias Andersson som trener - som slo ut Start i 2. runde.

Arendals beste cup-prestasjon kom i 2015. Da var det til slutt Viking som ble for sterke, men var med nød og neppe det daværende eliteserielaget til slutt vant 5-3 på gamle Bjønnes stadion.

Samtidig er det ventet at Arendal vil rullere noe på laget - ettersom det er en svært viktig seriekamp mot serieleder KFUM allerede til lørdag.

Kampen har avspark onsdag kl 1800.

Vil du unngå kø onsdag kveld, så kan du kjøpe billett her og nå!

Annonse fra Obos-ligaen: