Ingenting fungerte på bortebane

- Vi er helt ute å kjøre etter pause, innrømmer Arendal-trener Roger Risholt etter at han så laget sitt tape 0-3 mot Vard i Haugesund.

Det ble en brutal nedtur for Arendal Fotball lørdag ettermiddag. Faktum er at nederlaget kunne blitt enda verre om Vard hadde vært mer presise og utnyttet flere av de enorme sjansene Arendal ga dem.

Roger Risholt mener det var et unødvendig tap, selv om det til slutt var fortjent at hjemmelaget vant klart.

- Vi var veldig gode den første halvtimen. Vi hadde full kontroll og dominerte i banespillet. Sander (Lille-Løvø) hadde en stor sjanse og kunne gitt oss ledelsen. Så har vi et stygt balltap som gir Vard en stor gratismulighet. Den utnytter de og setter inn 1-0, oppsummerer Risholt.

Det var Martin Kuittinen som plasserte ballen til side for Jonas Vatne Brauti etter 27 minutter. Derfor og ut kom aldri Arendal helt tilbake i kampen.

- Vi er godt med frem til pause, og Mathias (Johansen) kunne gitt oss 1-1. I garderoben blir vi enige om at vi fortsatt skal utnytte de store rommene som er langs flankene. Både Kevin (Egell-Johnsen) og Christopher (Cheng) var flinke til å komme frem på hver sin kant før pause, men etter hvilen begynte vi å slå ballene inn i midten der Vard ville ha oss til å spille. Der stod de og tok imot, og så kontret de oss i senk, oppsummerer Roger Risholt som måtte se Vard øke til 2-0 på et straffespark etter 52 minutter.

Fra det tidspunktet kom Arendal aldri tilbake i kampen. Og Vard satte definitivt spikeren i kista da de satte inn 3-0 rett før stadionuret passerte 70 minutter.

- Vi henger i tauene i 2. omgang og er egentlig helt ute å kjøre. Jeg har ingen god forklaring på hvorfor spillerne ikke fulgte kampplanen, sier Arendal-treneren som likevel er i angrepsposisjon for å slå hardt tilbake utover i sesongen.

- Vi har to svake bortekamper mot Kjelsås og Vard, men ellers har vi egentlig levert en grei seriestart etter fire bortekamper og tre hjemmekamper. Det er 19 seriekamper igjen, og vi vil gjerne vinne alle 19, sier Roger Risholt.

Allerede onsdag er det ny kamp, men da i cupen mot Randesund. Neste helg er det spillepause for Arendal, før Notodden og Ørn Horten er de neste kampene som skal spilles.

Vard Haugesund – Arendal Fotball 3–0 (1–0)

  • Haugesund Sparebank Arena

  • Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen

  • Mål: 1–0 Martin Cristian Kuittinen (28), 2–0 Andreas Endresen (Str. 52), 3–0 Endresen (69).

  • Gule kort: Sebastian Remme Berge, Preben Skeie.

  • Arendals lag:

  • Jonas Vatne Brauti

  • Kevin Egell-Johnsen (Rasmus Lynge Christensen fra 57.), Vegard Bergan, Eirik Lereng, Christopher Cheng

  • Tord Salte (Preben Skeie fra 57.), Sebastian Remme Berge (John Frederiksen fra 71.), Martin Torp

  • Ole Marius Håbestad (John Phillipe Koko fra 71.), Mathias Johansen, Sander Lille-Løvø (Jonas Tillung Fredriksen fra 57.)

Annonse:
Publisert: 20.05.2023
Skrevet av: Arendal Fotball Foto: MW Media (arkiv)