Januar har vært knalltøff på treningsfeltet. Nå jakter trenerteamet svar gjennom treningskampene i februar.

Jakter svar i årets første treningskamp

Knut Tørum velger å spare flere spillere i årets første treningskamp, men er likevel opptatt av å få svar på hvor laget står etter en knalltøff treningsmåned i januar.

Lørdag kl 1500 er det klart for sesongpremiere for årets Arendal-stall når Vindbjart kommer på besøk til Myra. Trener Knut Tørum gleder seg veldig til at det endelig er kamp igjen, men understreker samtidig at enkeltkampene ikke er avgjørende akkurat nå.

Vil få svar

- De tre treningskampene vi skal spille nå i februar velger vi på mange måter å se under ett. Vi vil bruke disse kampene til å få svar på hvor vi står, samtidig som vi fortsatt kommer til å trene knallhardt gjennom hele februar. Derfor vil nok spillerne være preget av høy treningsintensitet, og derfor vil vi også sørge for at flest mulig får vist seg frem i løpet av disse treningskampene. Samtidig ønsker vi jo å optimalisere hver eneste kamp, så utfordringen er å finne balansen i dette, sier Knut Tørum.

"Vi har ingen bekymringer med at vi ikke vil stille et slagkraftig lag, selv om om vi hviler noen spillere"

— Knut Tørum, trener

Foran møtet med Vindbjart er det klart at spillere som Jostein Aaland, Petar Rnkovic og Sven Fredrik Stray kommer til å bli hvilt. - Det er også flere andre som sliter med mindre slitasjeskader etter en tøff januar, så vi vil ikke ta noen sjanser akkurat nå. Dersom det hadde vært årets siste seriekamp og vi måtte ha tre poeng, så tror jeg nok alle ville vært aktuelle for troppen - men i denne fasen av sesongen velger vi ikke å ta noen sjanser. Vi har en svært bred og god tropp, så vi har ingen bekymringer med at vi ikke vil stille et slagkraftig lag, selv om om vi hviler noen spillere, sier Arendal-treneren.

Bedre rustet

Knut Tørum mener troppen sportslig sett er vesentlig bedre rustet nå enn på samme tid i fjor.

- De fysiske testene bekrefter at spillerne er i bedre form enn for ett år siden. Dermed tåler de også tøffere treninger. Vi har jobbet mye med å få opp intensiteten på treningsfeltet. Derfor jobber vi med kortere intervaller, slik at vi blir vant til å ha høyere tempo i alt vi gjør. Det er en forutsetning for å lykkes i Obosligaen. Der går alt raskere enn det gjorde i 2. divisjon, sier han.

- Det samme opplegget vil vi videreføre i februar, der målet er at det skal være hardt og tøft, men moro. Så håper jeg at vi får en pekepinn på hvor vi står i løpet av de kommende treningskampene. Ett av de spennende momentene er jo selvfølgelig hvordan vi kommer til å fremstå når vi skal spille 2 x 45 minutter. Det har vi ikke vært i nærheten av å gjøre på trening, så vi får se hvordan dette slår ut i kamp, legger han til.

Nysigneringene

Trolig vil Vindbjart-kampen bli en mulighet til å få se Arendals tre nysigneringer i aksjon for første gang. Knut Tørum er veldig godt fornøyd med det alle tre har vist til nå i januar.

"Alle tre er typer som har vist seg å ha det vi er ute etter"

— Knut Tørum om nye spillere

- Anders Gundersen er en keeper som bærer preg av at han har vært i Strømsgodset som kanskje er ett av de aller beste treningsmiljøene i norsk fotball. Han har god treningskultur og fremstår også som en veldig positiv kar som det er lett å trives sammen med. Sammen med Jostein Aaland bidrar han til at vi har et meget godt keeperteam som også blir godt fulgt opp av Terje Henriksen som ny keepertrener.

- Sune Kiilerich har også bragt med seg toppfotballkultur. Han har fått meget god skolering i både dansk og italiensk toppfotball. Han er en spiller som er god med ball og bidrar med overblikk og er flink til å dirigere troppene bakerst. I tillegg gir han oss en ny dimensjon offensivt. Han var nok rent fysisk preget av at han hadde en trøblete høst med skader, men han har kommet seg helskinnet gjennom en tøff januarmåned og har virket veldig positiv på treningsfeltet.

- Dejan Corovic er også en spiller som bærer preg av å komme fra et godt treningsmiljø. Han har vært flere sesonger i Jerv og er kjent med nivået vi skal inn på nå. På meg virker det som om Jerv er en klubb som har trent veldig bra og de har hatt veldig god utvikling sammenlignet med de andre lagene i Obosligaen. Han er også en kar mange av spillerne kjente fra før, og han har funnet seg umiddelbart godt til rette i garderoben.

- Alle tre er typer som har vist seg å ha det vi er ute etter: de har med seg en treningskultur vi må bygge videre på, samtidig som de tilfører gruppen positiv energi. Alle tre har også det til felles at de er sultne på utvikling og ønsker å være med på et prosjekt der vi sammen tar stadig nye steg for å bli bedre, konkluderer Knut Tørum. 

Annonse: