Vital Kaba i duell med Ilir Kukleci på trening.

- Jeg er klar til å gripe sjansen

Vital Kaba har fått sjansen i de siste kampene i Fabian Ness sitt fravær. Han vil gripe sjansen han får.

Så langt står spissen, som kom til Arendal fra Frigg foran denne sesongen, med en scoring. Han sto nemlig som sesongens første mål for Arendal Fotball da han reduserte til 1-2 borte mot Brattvåg i andre runde.

Selv om ikke scoringen i den kampen ga poeng, var det viktig for Kaba å få uttelling.

- Personlig, for meg selv, så var den scoringen viktig. Det viste i alle fall at jeg kan prestere, forteller han.

 

Målfarlig i Frigg

Med Fabian Ness ute til høstsesongen, kan det åpne seg flere muligheter som midtspiss for Vital Kaba.

Han er fra Arendal, men bodde i flere år i Oslo og spilte for Frigg og Heming. I Frigg noterte han 29 scoringer på 27 obligatoriske kamper i 2018. Det er den målformen han nå jager etter.

- Det var godt å komme hjem til Arendal igjen og få sjansen for Arendal Fotball, sier han.

- Jeg er klar til å gripe sjansen nå og ønsker å hjelpe laget til å lykkes, legger han til.

Han er klar på en ting, det er at han er avhengig av å prestere for fortsatt å få sjansen hos årets Arendal-lag. Han garanterer at han skal gjøre sitt beste.

- Ja, jeg er jo avhengig av å prestere, og jeg gjør mitt beste for at det skal bli flere mål. Men viktigst er det uansett at laget vinner, selv om det er viktig for en spiss å score. Jeg skal gjøre mitt beste for at det skal blir flere scoringer, forteller han.

 

Er i flyten

Søndag venter Egersund, som på forhånd – før sesongen – var sett på som en av to store favoritter denne sesongen, sammen med Fredrikstad. VG hadde liketil rogalendingene på førsteplass, direkte opprykk i sine tips. Arendal var det tredje laget som ble fremhevet.

I en tett avdeling er det Stjørdals/Blink som har ”stukket litt av” og er to poeng foran Kvik Halden.  Egersund er nummer tre med ti poeng, med Fredrikstad, Brattvåg og Arendal på samme poengsum.

- Det var jo et forventet topplag, og er det også. Jeg vet egentlig ikke så mye om Egersund, men vi er klare. Nå er vi i flyten og vi skal ha trykk nok til å ta tre poeng også på søndag, mener Vital Kaba.

Annonse fra Obos-ligaen: