John Frederiksen.

- Jeg er mer enn en god hodespiller

Han er sannsynligvis den høyeste fotballspilleren som noensinne har signert for Arendal Fotball. Men John Frederiksen (27) lover at han har mer å by på enn bare godt hodespill.

27-åringen, som har spilt flere A-landskamper for Færøyene, er opprinnelig født og oppvokst på Bornholm. Men begge hans foreldre er fra Færøyene og han har hatt et tett forhold også til øygruppa i Atlanterhavet i alle år. Derfor har også viktige deler av fotballkarrieren hans vært på Færøyene, inkludert tre innhopp i VM-kvalifiseringskamper mot Danmark, Østerrike og Skottland for et drøyt år siden.

- Ambisjonene mine som fotballspiller er fortsatt høye, fastslår den 202 cm lange angriperen.

Stemte ikke

Han kommer nå fra den skotske toppklubben Raith Rovers (nivå 2). Tidligere har han også spilt på nivå 2 i Østerrike og Finland, i tillegg til at han har vært innom flere klubber i Danmark og på Færøyene. 

Oppholdet i skotske Raith Rovers ble ikke den suksessen han håpet på - noe som endte med at han ble enig med klubben om å terminere kontrakten i januar. - Det stemte bare ikke mellom meg og treneren, og da var det bedre å avslutte kontrakten, sier John Frederiksen som dermed har vært kontraktløs de siste månedene.

Etter at Arendal Fotball tok kontakt, bestemte han seg likevel raskt for å signere for klubben - selv om det i utgangspunktet fremstår som et trinn ned på karrierestigen. 

- Arendal hører hjemme på et høyere nivå. Det vil jeg gjerne bidra til klubben når, sier han og vektlegger klubbens spillestil som en viktig motivasjon for å signere.

Sette ballen i mål

- Arendal skaper mange målsjanser i løpet av kampene, og så får jeg forsøke å være på plass inne i boksen og sette ballen i mål, sier nysigneringen offensivt.

Han er formelt spilleklar for Arendal etter at alt papirarbeidet gikk i orden tidligere denne uken. Det kan bety at han er aktuell for å spille allerede mot Grorud på Norac stadion kommende søndag. - Jeg har litt problemer med en nerve i ryggen, men det skal jeg få orden på. Men mentalt er jeg innstilt på å spille så fort som mulig, sier Arendals nye nummer 9 som håper han kan både glede og overraske publikum på Norac stadion: 

- Det er klart at min fysikk gjør at hodespillet et en styrke, men jeg liker også kreativ og morsom fotball. Derfor tror jeg nok mange blir overrasket over mine ferdigheter med ballen i beina, sier John Frederiksen.

Se videointervju her:


Annonse: