Jubelen varte ikke kampen ut

Serieleder Bodø/Glimt ble for sterke. Likevel er det håp om bedre tider, ifølge Mattias Andersson som ser mange kvaliteter i laget - selv om det altså ble tap i hans debut som Arendal-trener.

Det endte 1-3 på Myra lørdag, men i store perioder av kampen var Arendal på høyde med serielederen - og også klart bedre. Men marginene var ikke på Arendals side, spesielt ikke da Rasmus Lynge Christensen hadde en gyllen mulighet til å gi Arendal 2-0. Men avslutningen fra Rasmus traff innsiden av stolpen - uten å gå i mål. For Bodø/Glimt var det motsatt da de kom i en tilsvarende situasjon noen minutter senere: avslutningen traff innsiden av stolpen, men gikk i mål - og dermed stod det 1-1 i stedet for 2-0.

Nøkkelsituasjonene

Slik var nøkkelsituasjonene i kampen:

22. minutt: I løpet av ett minutt oppstår det 3-4 situasjoner i straffefeltet som svært mange mente kvalifiserte til Arendal-straffe. Først ble Rasmus Lynge Christensen soleklart felt etter å ha rundet en Bodø/Glimt spiller - uten at dommeren blåste. I situasjonene etterpå kom duellene på rekke og rad, og flere Arendal-spillere gikk overende. Først i den siste situasjonen hadde dommeren sett nok og pekte på straffemerket. 11-meteren ekspederte Jakob Rasmussen rolig i mål.

30. minutt: Rasmus Lynge Christensen kommer igjen rundt på kanten og skjærer inn i boksen. Fra relativt skrått hold fyrer han av et skudd. Det treffer innsiden av stolpen, men går ut i feltet igjen.

33. minutt: Bodø/Glimt får corner. På bakerste stolpe dukker Vegard Moberg opp og setter ballen i mål fra kort hold.

39. minutt: Bodø/Glimt utnytter ubalanse i Arendal-forsvaret og sender toppscorer Kristian Fardal Opseth alene med Jostein Aaland. Avslutningen treffer innsiden av stolpen - og går i mål.

44. minutt: Store Arendal-muligheter som henter frem det beste i Bodø/Glimts brasilianske keeper. Men Arendal mangler effektiviteten i de avgjørende situasjonene og dermed går lagene til pause med 1-2 i dommerens bok.

73. minutt: Arendal vinner ballen foran egen 16-meter og forsøker å drible seg ut. Det går ikke bra. Bodø/Glimt bryter, men blir felt på 16-meteren. Korrekt frispark fra farlig hold. Midtstopper Martin Bjørnbak tar fart, legger ballen hardt rett over muren, samtidig som den får akkurat den lille duppen den trenger for å smyge seg inn under tverrliggeren. Resultat 1-3.

Mattias Andersson oppsummerer kampen:

Lyspunktene

Selv om det endte med et nytt hjemmetap, så var det likevel verdifulle lyspunkter å ta med seg i arbeidet med å snu den negative trenden Arendal har opplevd inntil nå:

• Rasmus Lynge Christensen er tilbake etter langt skadeavbrekk. Selv om han denne gangen bare spilte drøye 50 minutter, så kommer han definitivt til å heve Arendals offensive spill betydelig når han er tilbake i full matchform.
  • I store deler av kampen skaper Arendal trøbbel for et godt Bodø/Glimt. Den største forskjellen er effektiviteten - der Bodø/Glimt først og fremst er bedre på offensive dødballer.
  • Jostein Aaland leverte en meget solid kamp i Arendal-målet. Selv om Anders Gundersen er ute til etter sommerferien med brudd i armen, så er det ingen grunn til å tvile på at fjorårets beste Arendal-spiller er en fullgod erstatter helt bakerst.
  • Arendal-laget serverte mer spilleglede og fremstod bedre som kollektiv enn på lenge. Innsats, engasjement og disiplin blir nøkkelbegreper å utvikle i de kommende kampene.