Mathias Dahlsmo Glöckner i aksjon for Arendal junior mot Trauma i NM G19. Arendal vant 3-1.

Juniorlaget videre i NM etter seier i lokalderby

Mot en rekke spillere som var lagkamerater forrige sesong, ble det et spesielt lokalderby på Arendal Idrettspark/Myra.

Flere spillere som spilte for Arendal Fotball i 2019 har valgt å ta overgang til Trauma foran 2020-sesongen. Det lå nok kanskje i bakhodet på mange foran møtet mellom de to lagene i den andre kvalifiseringsrunden til NM for G19-lag (junior).

Vinnerlaget ville være et steg nærmere deltakelse i NM-turneringen. Taperen ville være ferdigspilt for denne gangen.

Hardt ut

Det var Arendal Fotball som sto som hjemmelag. På grunn av snø og is på Norac stadion, ble kampen spilt på Myra.

Det var Trauma som gikk ut i det hardeste tempoet. Tromøy-laget styrte spillet i innledningen og presset Arendal Fotball bakover.

Laget ble også tildelt et korrekt straffespark, men det reddet William Selander i Arendal-målet. Returen var også Selander og Arendal på plass og fikk unna.

To ganger den første halvtimen ville lagene også ha utvisning på en av motspillerne. Først da Anders Bjørge ble tatt av Traumas keeper på vei gjennom, dernest da Trauma kom gjennom på høyre side og Victor Kaba kastet seg inn i taklingen. Men det spørs om ikke kampens dommer, nærmest evigunge Thor Håversen, gjorde rett i begge situasjonene.

Traumas trykk avtok etter en knapp halvtime. Arendal-juniorene kom mer med i kampen og mot slutte av omgangen var det også Arendal som skulle få uttelling.

En sjanse - et mål

Den som har fulgt med på juniorfotball i Agder de siste årene, vet at Anders Bjørge ikke skal ha mange muligheter før han scorer. Tirsdag scoret han for A-laget og ble matchvinner mot Fram i treningskamp, og han skal også være med A-laget til Spania på treningsleir.

Men først var det cupbatalje med juniorlaget. Drøyt fem minutter før pause fikk han en mulighet. Nærmest alene med keeper fikk han ballen og scoret kontant. Det var Arendals første virkelige sjanse og den ble utnyttet til fulle.

I andre omgang sørget Mathias Dalsmo Glöckner først for 2-0 med 20 minutter igjen av kampen.

Men Trauma ga aldri opp. Mathias Bachmann Holm sørget for 2-1 med drøyt ti minutter igjen, men det var Arendal som skulle dra det i land. Et par minutter før full tid sørget Marius Alfsen Larsen for 3-1 og dermed avansement for Arendal-juniorene.

Laget: Berbesha Hamidi, Mads Rønningen, Sijam Nuri, William Selander, Victor Kaba, Filip Mang, Jacob Houlton, Tor Kristian Rener-Hovland, Christian Lines, Even Eie, Massoud Dareez, Mathias D. Glöckner, Anders Bjørge, Eirik Heggland, Innocent Mugabo, Marius Alfsen Larsen, Redoin Pllana.