Tord Salte er på plass i Arendal og får trolig sin debut allerede i tirsdagens treningskamp mot Jerv. Her ønskes han velkommen av trener Roger Risholt.

Kampklar etter bare en trening!

Tord Salte (23) hadde sin første trening med nye lagkamerater i Arendal Fotball mandag. Allerede tirsdag ettermiddag får han trolig sin debut i helhvitt i treningskampen mot Jerv på Myra.

Tross sin relativt unge alder har Tord Salte en meget solid karriere å se tilbake på. Han er en av mange svært talentfulle fotballspillere som startet sin karriere i Bryne. Herfra gikk turen til Lyon allerede da han var 16 år. Etter to og et halvt år i Frankrike ble han hentet hjem til Viking i 2018 - der han var med på opprykket fra Obosligaen til Eliteserien.

Valgte Arendal

Han står med 37 A-lagskamper for Viking, men ble senere lånt ut til Sandnes Ulf. Der spilte han 28 kamper i Obosligaen i 2020-sesongen før han meldte overgang til Sogndal i 2021 der han spilte 18 kamper i løpet av fjorårssesongen. Nå ønsket han seg imidlertid nye utfordringer og han har vært i søkelyset til flere klubber - også i Obosligaen. Likevel falt valget på Arendal, blant annet fordi han føler han har fått signaler om å bli satset på som dyptliggende sentral midtbanespiller.

- Jeg spilte mye i den rollen tidligere, men har spilt mest midtstopper de siste årene. Det er veldig spennende å få prøve seg i den posisjonen igjen. Det gleder jeg meg til, sier nysigneringen.

Han har også fått med seg at mange spillere har hatt en veldig fin utviklingsarena i Arendal tidligere - og det var også en viktig årsak til at Tord Salte konkluderte med at det mest attraktive sportslige tilbudet for ham var å velge Arendal nå.

Landskamper

Roger Risholt og trenerteamet har lenge ønsket seg en spiller som kan overta rollen Andreas van der Spa hadde i fjorårssesongen - og mye peker i retning av at det er med dette som bakteppe at de nå har sikret seg underskriften til spilleren som står med 45 aldersbestemte landskamper for Norge. Han har spilt på alle nivåer fra G15-landslaget og opp til U21-landslaget. Hans siste landskamp var mot Nederland i oktober 2019.

Han kom til Arendal søndag kveld og hadde første trening med sine nye lagkamerater mandag. Etter planen vil han få prøve seg allerede mot Jerv i tirsdagens treningskamp på Myra. Kampen starter kl 1600. 

- Vi har en plan om at flest mulig av de skadefrie spillerne skal få spilletid også mot Jerv. Det blir moro å møte dem, men kampen er først og fremst viktig for oss som forberedelse til sesongen. Vi ønsker fortsatt å utvikle spillet vårt og se hvordan relasjoner og samspill fungerer, sier Roger Risholt.

Se videointervju med Tord Salte her!


Annonse: