Awet Alemseged.

Kantspiller på utlån fra Kristiansund BK

Med to kantspillere ute med skade har det vært behov for å styrke laget i denne posisjonen. Awet Ermias Alemseged (20) kom i dag til Arendal på utlån fra eliteserielaget Kristiansund BK frem til sommerpausen 14. juli.

Awet var i fjor involvert i 10 kamper for A-laget, deriblant begge kvalifiseringskampene til Eliteserien. I tillegg fikk han 18 kamper for andrelaget i 3. divisjon, og scoret på disse 18 kampene hele 12 mål fra sin venstre kant-posisjon.

God avslutter

Awet signerte så sent som i juli i fjor en 3,5 årsavtale med KBK, og det er store forventninger til spilleren i årene som kommer. Nå kommer han til Arendal Fotball for å avhjelpe skadesituasjonen og utvikle seg som spiller.

- Når muligheten dukket opp er jeg svært glad for at det løste seg mellom klubbene. Jeg er nå i en alder der jeg må må få spilletid på et godt nivå, slik at jeg forhåpentligvis er klar for eliteseriespill til høsten. Jeg gleder meg til å bidra til at Arendal skal få en god vårsesong.

Utviklingsleder Leo Totev i KBK gir følgende karakteristikk på Awet:

- Awet har sin styrke i rask ballbehandling og avslutninger. Han er meget sterk teknisk, bevegelig, har en god intuisjon for hvor rom på banen oppstår og hvor ballen kommer. På siste tredjedel er han flink til å skape ting på egen hånd og for andre.

Skader

Det er for tiden usikkerhet rundt to av kantspillerne i troppen.

Rasmus Løvseth har de to siste ukene trent alternativt med en lyskeskade. Forventet varighet før han er spilleklar igjen er usikkert, men det er allerede nå klart at han ikke blir spilleklar første del av vårsesongen.

Mikal Kvinge måtte stå over generalprøven mot Mandalskameratene etter at han våknet opp med smerter i foten. Mikal er bedre allerede, men skal ta bilder i dag for å få avklart om dette er noe som kan holde han borte fra banen over tid. Fingrene krysses for at skaden til Mikal er kortvarig.

Takk til Kristiansund BK

Arendal Fotball ønsker å takke Kristiansund BK for en smidig og rask håndtering av utlånet, og vil bidra til Awet sin utvikling i månedene som kommer.

Sesongkort

Har du husket å sikre deg eget sete på Norac stadion i år? I år får du et spesielt godt tilbud!


Annonse: