Eirik Lereng.

Kjøpte leilighet før første trening

Allerede før første treningsøkt med nye medspillere, hadde Eirik Lereng (22) fått tilslag på ny leilighet i Arendal. Nå ser han frem til å etablere seg i byen sammen med sin samboer.

Midtstopperen, som opprinnelig er fra Årdal, er klar for Arendal Fotball etter en overgang fra Sogndal. Han kommer til klubben med to klare ambisjoner: Han vil både bidra til at klubben rykker opp - og han ønsker seg mer spilletid.

Investering

Eirik Lereng kom til Arendal søndag - og allerede mandag hadde han fått tilslag på sin nye leilighet der han nå flytter inn med sin samboer.

- Jeg fikk råd av agenten min om å kjøpe leilighet i Arendal. Den planlagte batterifabrikken kan bidra til at det også blir en fin verdistigning på leiligheten, håper nysigneringen som konstaterer at boligprisene i Arendal foreløpig er lavere enn i Sogndal.

Trenerteamet er svært fornøyd med å ha nysigneringen på plass. Etter at Edvard Linnebo Race forlot Arendal Fotball i fjor høst for å bli utenlandsproff i belgisk fotball, har klubben vært på jakt etter en ny midtstopper. Og Eirik Lereng passer til "kravspesifikasjonen" Arendal Fotball har: han er en ung spiller som fortsatt har stort utviklingspotensial, samtidig som han har bred erfaring fra høyere nivå.

Kvalitet

22-åringen selv er også godt fornøyd med klubbvalget:

- Jeg kjenner et par av spillerne fra før, og de er veldig tydelige på at det er svært høy kvalitet på treningene med mange gode spillere, samtidig som fasiliteter og opplegg også er veldig bra. Derfor tror jeg ikke det blir noen stor overgang fra det jeg er vant til fra Sogndal, sier Eirik Lereng.

For tredje sesong på rad henter altså Arendal Fotball en spiller fra Sogndal. I 2021 var det Andreas van der Spa som kom på lån. I fjorårssesongen var det Tord Salte som meldte overgang - og nå er det altså Eirik Lereng som bytter ut Fosshaugane campus med Norac stadion som sin nye hjemmebane.

Han har spilt i Sogndal siden 2017-sesongen og står med 65 kamper i Obos-ligaen for klubben. Han har også aldersbestemte landskamper for det norske G18-landslaget. Men etter en krevende fjorårssesong der han fikk mindre tillit av Tore André Flo enn han ønsket seg (17 kamper), følte han nå at tiden var inne for et klubb- og miljøskifte.

- For min del var det en "no brainer" å komme hit etter at jeg snakket med Roger i forrige uke, konstaterer Eirik Lereng. 

Omskolert

Frem til for et par år siden var han primært midtbanespiller, før han altså ble omskolert til midtstopper. Det betyr også at dette er en forsvarsspiller som liker å ha ballen i beina og som gjerne vil bidra i det oppbyggende spillet.

- Jeg håper jeg kan bidra med trygghet og ro, også i det offensive spillet. Vi skal være et lag som dikterer kamper. Da er det viktig å ha spillere som er rolige og tør å ha ballen i beina, sier han.

- Samtidig liker jeg veldig godt den offensive fotballen Arendal spiller, der spillerne også har stor grad av frihet, legger han til.

Se videointervju med Eirik Lereng her:


Annonse: