Roger Risholt.

Klar for høstjakten!

Det var en svært optimistisk Roger Risholt som samlet A-stallen til første trening etter ferien. - Det er en fantastisk fin gjeng som virkelig vil lykkes sammen, sier Arendal-treneren.

Vårsesongen ble litt mer rufsete enn Roger Risholt satte pris på, men avslutningen før ferien bidro likevel til at det er en offensiv og optimistisk gruppe som nå skal legge grunnlaget før høstjakten med tabelltoppen i siktet. 

To fine seire

- Det var veldig viktig for oss med to fine serie mot Notodden (2-0) og Staal Jørpeland (6-2) rett før ferien. Samtidig bidro vår eks-spiller Fabian Ness til å påføre Moss et tap mot Kvik Halden rett før ferien. Det betyr at avstanden nå er syv poeng. Det er mulig å hente inn, mener Roger Risholt.

Før ferien toppet det seg også med skadeproblemer. Andreas Hellum, Edvard Race, Sebastian Remme Berge og Preben Skeie var noen av spillerne som ikke var disponible mot slutten av vårsesongen.

- Vi håper at de fleste er tilbake når vi starter hjemme mot Ørn Horten om 14 dager. Christer Reppesgård Hansen er også i fremgang, så det hadde vært fantastisk om også han kunne bidra for oss denne høsten, sier Roger Risholt som likevel ikke våger å ta noe på forskudd. 

- Vi fikk jo bekreftet i de siste kampene før ferien at vi har en god og bred tropp. Spillerne som kom inn gjorde en meget god jobb, konstaterer han.

Nye spillere

Tross dette jobber klubben med å få inn forsterkninger når overgangsvinduet åpner 1. august. 

Både Olav Hovstad (har lagt opp på grunn av ny jobb) og Tobias Hafstad (tilbake til Tromsø etter at utlånet ble avsluttet 16. juli) manglet da A-stallen hadde sin første fellestrening etter ferien fredag ettermiddag. 

- I utgangspunktet betyr det at vi ønsker to spillere inn. Vi har jobbet med dette de siste ukene, men vet ikke helt hvor lang tid det tar å få avklaringene på plass. Det kan ta en time eller en uke, sier Roger Risholt. 

Arendal ligger på tredjeplass på tabellen før høstjakten begynner. Det skiller ett poeng opp til Fløy - og syv poeng opp til den suverene serielederen Moss. Og selv om Arendal må vente en ekstra uka før høstsesongen starter, så tror Roger Risholt det er fullt mulig å tette luken i toppen.

Overbevist

- Moss har noen krevende bortekamper, blant annet mot oss. Men vi må ha færre tap i høst enn vi hadde i vår, dersom vi skal tette luken, erkjenner Arendal-treneren. Når han er overbevist om at dette er mulig, handler det først og fremst om hans klokkertro på kvalitetene og vinnermentaliteten i spillergruppen. 

- Det gjorde sikkert godt med ferie, for vi var nok flere som var frustrerte over at ikke alt klaffet gjennom vårsesongen. Men det var enda bedre å være tilbake på treningsfeltet og treffe guttene. Dette er en fantastisk fin gruppe som virkelig vil vinne, og de vil gjøre det sammen. Det gjør at jeg har stor tro på at dette kan gå hele veien denne sesongen, sier Roger Risholt. 

Annonse: