Conrad Wallem i treningskamp mot Express

Klar til å ta nye steg, men tror sjansen for U21-landslaget er liten

Conrad Wallem kan bli en sentral spiller hos Arendal Fotball den kommende sesongen.

Vi tar en prat med 19-åringen like før laget setter kursen mot varmere strøk for en uke med forberedelser i varmen. Forrige sesong ble Wallem kåret til årets spiller i Arendal Fotball. Og det er grunn til å tro at han er en spiller som mange klubber også over 2. divisjon følger litt ekstra nøye. 

For Wallem er historisk på mange måter. Han ble nemlig den første landslagsspilleren fra Arendal Fotball på G18-nivå, og han forsvarte plassen sin på G19-nivå. 

Men noe videre landslagsspill er ikke det som er øverst på lista over ting som Conrad bruker tid til å gruble over. 

Nytt nivå

Årsaken til det er at neste nivå er U21. Han tviler på at spill i 2. divisjon vil gi han muligheten der. 

- Jeg tror det er liten sjanse til å bli tatt ut der, siden U21 er neste nivå. Landslag er ikke noe jeg bruker tid på. Det viktigste for meg er å ta nye steg og bli en bedre spiller. Så kommer det utenom som det kommer, forteller han med et smil. 

Han er en allsidig spiller offensivt. Wallem mener han kan bekle en rekke roller, som sentralt i 4-3-3, som kant i 4-4-2, og han ser ikke bort fra at han også kan bekle en ren 10-errolle. 

- Jeg kan brukes som 10-er også. Jeg liker meg når jeg får gå fremover i banen, sier han. 

Liker det han har sett

Så langt i sesongoppkjøringen, er det et Arendal-lag med godt med selvtillit som vi har sett, både under trening og kamp. Han mener det har vært god trykk på trening, og at laget har vist at det er mulig å spille flere system også. 

- I fjor slet vi defensivt. Der synes jeg vi har vist at vi er mye tettere bakover nå. Jeg merker at vi er blitt mer trygge og har fått mer intensitet i presset, påpeker han. 

I løpet av vinteren har han også brukt mye tid i styrkerommet, men aller viktigst er det at han føler at han har løftet seg som spiller. 

- Ja, jeg mener jeg har tatt steg videre. Akkurat nå føler jeg meg sterk. Jeg har en god posisjon i gruppa. Målet med sesongen er absolutt å kunne bidra med flere målpoeng, fremhever han. 

Treningsleir

Nå har Wallem og de ander Arendal-spillerne forlatt Norge og satt kursen mot Spania. Der skal laget oppholde seg den neste uken, trene mye og spille kamp. 

- Skal bli deilig å få en uke med sol og varme. En kobler mye bedre av i varmen og kan nyte omgivelsene på en helt annen måte. Vi trenger dette etter en lang vinter, mener Conrad. 

- Det blir mye trening, og det er lettere å slappe av i 25 grader pluss. Skal ikke se bort fra at det blir litt plasking i bassenget også, smiler han. 

Annonse fra Obos-ligaen: