Fabian Ness er knallhard botsjef. Andreas Bruhn Christensen, Sune Kiilerich, Kim Kvaalen, Stian Michalsen og Dejan Corovic står i kø for å betale.

Knallhard bot-justis koster dyrt

Det svir i lommeboka når bot-sjef Fabian Stensrud Ness sørger for innkreving av månedens bøter. Og kanskje er det bare bot-sjefen selv som egentlig skjønner hva som fører til bøter...

Spillerne i A-stallen må forholde seg et til bot-regulativ der over 70 ulike forseelser straffes med bøter. Noen av dem er åpenbare, som for eksempel å komme for sent på trening eller å pådra seg et unødvendig gult kort i kamp. Men årets bot-sjef sørger altså for å slå beinhardt ned på en rekke andre brudd på reglene - og som om ikke det er nok, så er det også installert et "lykkehjul" i garderoben. Er man uheldig når Fabian snurrer lykkehjulet, så kan bøter fordobles - eller man kan rett og slett få en bot bare fordi man er uheldig på "lykkehjulet".

"Sinnsykt"

- Det har vært et sinnsykt opplegg de siste månedene, sier vikar-kaptein Dejan Corovic. - Det har tatt helt av fordi Fabian er så pengegrisk, legger han til med et smil.

Men bot--sjefen har ikke dårlig samvittighet:

- Det er bare å sjekke lommeboka til Dejan, så ser du han har råd til det, mener Fabian Stensrud Ness - og sikter til at vikar-kapteinen er blant de spillerne som har en god jobb ved siden av fotballen.

Forrige måned betalte spillerne over 16000 kroner i bøter for ulike forseelser som bot-sjefen mener han kunne dokumentere. For her telles hver eneste tunnel som slås på trening og andre små eller store ting. Og det er ikke bare feil som straffes. En av dem som er mildt oppgitt er Sander Emanuelsen. Han fikk bot for å ha lavest fettprosent blant spillerne. Sander syntes, naturlig nok, det var litt urimelig å bli straffet for å være best i denne kategorien.

Men i bot-sjefens verden er det ikke slik. For så lenge det er bot for høyest fettprosent, så må det være bot også får å ha lavest, mener han.

- Det blir litt kjipt om bare den som har høyest fettprosent får bot. Derfor er det bot også til den som har lavest. Slik er det på sprinttester og handre målinger også, sier Fabian Stensrud Ness mens han ivrig taster inn bøter på betalingsterminalen han har fått av klubben til dette formålet.

"Tjener ikke penger"

En av dem som måtte ut med over 1000 kroner denne måneden var Andreas Bruhn Christensen. Han ble mildt sagt overrasket over bot-nivået i Arendal: - Jeg tjener jo knapt nok penger her i Norge med disse bøtene jeg må betale, ler han før han gir fra seg bankkortet og ser at botsjefen taster inn enda et firesifret beløp som trekkes fra kontoen.

Og bot-iveren skyldes naturligvis ikke grådighet, men derimot ambisjonen om at sesongen skal kunne avsluttes med en minnerik "bot-tur" for alle spillerne. Det er denne turen alle bøtene bidrar til å finansiere.

- I år bør det virkelig bli en sinnsyk bot-tur med alle de bøtene vi har betalt, sier Sune Kiilerich - til trøst for seg selv og alle lagkameratene som står i kø for å få gjort opp for seg...

Slik ser det ut når bot-sjef Fabian Stenrud Ness krever inn månedens bøter:

Annonse fra Obos-ligaen: