- Kribler etter å komme i gang!

Vegard Bergan (27) er klar for Arendal Fotball. Midtstopperen, som har spilt over 130 eliteseriekamper, gleder seg til å bidra i en svært spennende høstsesong.

I tillegg til å ha bred toppfotballerfaring fra både Odd, Bodø Glimt og Start, står han også bokført med 26 aldersbestemte landskamper, inkludert fire kamper på U21-landslaget.

Den siste tiden har han fått mindre spilletid enn han ønsker seg i Start, selv om han var med på å slå Arendal ut av cupen for noen uker siden. Derfor var han klar for et klubb- og miljøskifte - der målet både er å få mer spilletid og å bidra til at Arendal Fotball får en sterk høstsesong. 

Føles godt

- Det føles godt å være her, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Vegard Bergan rett etter at han har signert kontrakten som gjør ham til Arendal-spiller. 

Etter at han hørte om Arendals interesse for å signere ham, har han bare blitt mer og mer motivert for å ta fatt på denne nye utfordringen. 

- Jeg har hørt mye bra om Arendal, og jeg tror vi har mye spennende i vente i høst. Derfor var dette en utfordring jeg har lyst til å være med på, sier Vegard Bergan.

Rutine og ferdigheter

Han håper at han med sin rutine og ferdigheter kan bidra til at Arendal vinner enda flere kamper denne høsten.

- Jeg har jo god høyde og derfor bra rekkevidde i lufta. Samtidig har jeg jo ervervet meg mye erfaring etterhvert, og jeg håper det også kan være noe jeg bidrar med her, sier Vegard Bergan.

Han gikk til Odd som 16-åring etter å ha spilt barne- og ungdomsfotball i Grenlands-klubben Hei. 

Etter 80 eliteseriekamper for Odd, ble Glimt-trener Kjetil Knutsen overbevist om at Vegard Bergan var en spiller som kunne bidra til det vi nå kjenner som Glimt-eventyret. Han hentet derfor Vegard Bergan til Aspmyra i mars 2019. 


Da Start rykket opp til Eliteserien før 2020-sesongen, ble Vegard Bergan hentet til Kristiansand som en viktig forsterkning som skulle bidra til at klubben etablerte seg på øverste nivå. Men slik gikk det altså ikke, og siden han ikke har blitt satset på av Sindre Tjelmeland i tilstrekkelig grad, så var det altså en attraktiv mulighet for midtstopperen å fortsette karrieren i Arendal.

Han håper å bidra til å styrke toppfotballkulturen i Arendal med sin bakgrunn.

Kultur i hverdagen

- Det viktigste er kulturen vi har i hverdagen. Det bør ikke være noen forskjell på hva vi gjør her og hva de gjør i de beste klubbene. Det handler om å gi alt på treningsfeltet hver eneste dag, og så ta med seg det i kamp, sier Vegard Bergan.

Han får trolig sin debut i Arendal-drakt allerede lørdag når Staal Jørpeland er motstander i en treningskamp som spilles i Lyngdal.

- Det kribler i beina. Jeg er veldig klar for å spille kamp, sier Vegard Bergan som har fått draktnummer 4.

 

Annonse: