Jonatan Byttingsvik måtte varte opp med flere gode redninger da Staal kom til store sjanser i andre omgang.

Kunne ikke redde Arendal alene

Keeper Jonatan Byttingsvik (bildet) var Arendals beste mot Skeid og forhindret at det ble enda styggere sifre. Hjemmelaget vant 6-0 i Oslo onsdag.

Arendal leverte en spillemessig god førsteomgang, men lå likevel under 0-2 til pause i den første kvalifiseringskampen mot Skeid onsdag. Da Skeid økte til 3-0 tidlig i 2. omgang, satset Arendal alt fremover - og det gikk ikke bra...

Hele 6-0 vant Skeid i den første kvalifiseringskampen. Det betyr at returoppgjøret på Norac stadion lørdag blir en ekstremt krevende oppgave for Arendal Fotball.

Tatt på senga

- Vi leverer en god førsteomgang, men etter pause blir vi tatt på senga, innrømmet Arendal-trener Roger Risholt i et intervju med Agderposten etter kampen.

Og han konstaterer at det kunne blitt verre:

- Jonatan (Byttingsvik) var meget god. Men ute på banen mister vi ballen for enkelt, vi kommer ikke opp i motstanderne og tar ikke ut dybde, noe som gjør at vi slipper dem altfor lett til i bakrom. Samtidig møter vi et veldig godt lag som også er flinke til å utnytte der vi er svake i kontringsspillet, sa Arendal-treneren i Agderpostens livesending etter kampen. 

Skeid tok ledelsen etter bare tre minutter, men deretter kom Arendal fint inn i kampen - og dominerte i perioder banespillet frem til Skeid utnyttet et balltap midt i banen. Toppscorer Johnny Buduson kunne dermed storme alene mot Jonatan Byttingsvik og sikre at hans lag gikk til pause med 2-0-ledelse. 

To kjappe mål

Etter hvilen scoret Skeid igjen to kjappe mål i det 53. og 55. minutt - og deretter og ut var det dessverre bare et spørsmål om hvor stor seieren til hjemmelaget skulle bli.

Til slutt endte det altså 6-0 til Skeid.

- Jeg har aldri opplevd å bli kjørt så hardt i en kamp noen gang, erkjente keeper Jonatan Byttingsvik overfor Agderposten etter kampen. Selv om han måtte plukke seks baller ut av nettet, så var han Arendals bestemann i en kamp der knapt noe fungerte i andreomgangen.

Kaptein Martin Torp peker på at spillestilen til Arendal innebærer små marginer mellom suksess og fiasko.

Små marginer

- Det er små marginer slik vi spiller fotball. Når vi ikke får det helt til, kan det ende mer stortap. Vi forsøker å spille den fotballen vi liker å spille. Vi er sta og står på vårt, selv om vi får får veldig mye mot oss etter pause, sa han til Agderposten.

Nå venter en svært krevende kamp mot Skeid på Norac stadion lørdag. Nøkkelen blir å tilnærme seg dette som en enkeltkamp, mener Arendal-kapteinen.

Skryter av fansen

- Vi må nullstille og gi publikum en god opplevelse, sa han.

Det er trener Roger Risholt enig i:

- Fansen fortjener at vi gjør en respektabel jobb. De som hadde reist til Oslo i dag leverte på skyhøyt nivå, og de fortjener en bedre opplevelse, fastslo Arendal-treneren etter kampen.

Annonse: