- Laget ser veldig, veldig bra ut!

Selv om Andreas Hellum mister de to første kampene denne sesongen, er målet for sesongen likevel klart: - Jeg skal score flere mål i år - og laget skal høyere på tabellen!

Han var Arendals suverene toppscorer i fjor med til sammen 21 scoringer i obligatoriske kamper. Nå mener han forutsetningene for å få enda bedre resultater denne sesongen er svært gode.

- Laget ser veldig, veldig bra ut. Vi har bedre dekning i alle posisjoner og vi har flere spillere som kan bidra i ulike posisjoner. Det blir viktig fordi vi kommer til å trenge alle i hele stallen gjennom en lang sesong, fastslår Andreas Hellum.

Selv kommer han til å miste de to første kampene fordi han pådro seg et rødt kort i treningskampen mot Fløy for noen uker siden. Den kampen ønsket trener Roger Risholt å bruke til å gi også de spillerne som hadde minst spilletid i tidligere treningskamper muligheten til å vise seg frem. Derfor satt Andreas Hellum egentlig på benken, men kom inn mot slutten for å få noen minutter han også.

Vi har seks gode angripere som skal fylle tre posisjoner. Hvem som spiller i de ulike rollene har mindre å bety

— Andreas Hellum

Innhoppet ble enda kortere enn planlagt. En ettersleng etter å ha fått ufin behandling av en Fløy-spiller, førte til at dommeren dro opp det røde kortet. Den situasjonen har Andreas Hellum tatt fullt ansvar for i ettertid, selv om mange andre mente at direkte rødt var en svært streng reaksjon. 

- Jeg har lært av den situasjonen, også, fastslår Andreas Hellum nå. Men det er selvfølgelig ekstra surt å gå glipp av den offisielle sesongstarten med karantene i to kamper. - Det jeg gleder meg aller mest til, er jo å få spille tellende kamper, sier kraftspissen.

Seks gode angripere

Han er mindre bekymret på lagets vegne fordi han mener det er mange andre som kan bidra i det offensive spillet. 

- Vi har seks gode angripere som skal fylle tre posisjoner. Hvem som spiller i de ulike rollene har mindre å bety, sier han. 

Nå er det imidlertid blitt klart at også Mathias Johansen mister serieåpningen på grunn av en lignende hendelse som den Hellum var involvert i. Mathias må sone serieåpningen mot Odd 2, men vil være spilleklar allerede til neste kamp. Det betyr likevel at mot Odd 2 mandag, så er det Ole Marius Håbestad, Kristian Eriksen, Rasmus Lynge Christensen og Sander Lille-Løvø som først og fremst kjemper om de tre plassene på topp.

Konkret plan

- De offensive spillerne vil ha en litt annen rolle i år. Vi kommer ikke til å spille med brede kanter. Målet er at backene skal komme høyt og bredt i banen, mens de tre i frontleddet skal være mer samlet foran mål. Det er der scoringene kommer, sier Andreas Hellum. 

Han mener årets Arendal-utgave har gjort stor fremgang, ikke bare når det gjelder kvalitet på enkeltspillerne, men også med et mer gjennomarbeidet spillemønster. - Vi har trent mer systematisk på ting i år og har en mer konkret plan for spillet vårt. Det bidrar også til at vi stiller sterkere enn vi gjorde i fjor, sier Andreas Hellum.


 

Annonse: