Mattias Andersson ønsker Philip Aukland velkommen til Arendal Fotball.

Låner ung stopper fra Start

Philip Sandvik Aukland (19) er klar for Arendal Fotball. Han har vært i Start siden han var 15 år. Klubbene er enige om et utlån som strekker seg gjennom hele 2018-sesongen.

- Dette tror jeg er en veldig god avtale både for Arendal Fotball og Philip. Han er en ung spiller med stort potensial, og han er under stadig utvikling. Hans aller største styrke er evnen til å ta læring og å jobbe målrettet for å bli bedre, sier Mattias Andersson.

Arendal-treneren oppdaget selv talentet fra Søgne mens han jobbet i Start-systemet. - Philip er en spiller som jeg tror kan ta store steg. Allerede som 15-åring utmerket han seg gjennom sin seriøsitet og bevisste holdning til å trene hardt for å bli bedre. Han er en spiller som tar til seg beskjeder og råd, og som følger opp gjennom disiplinert treningsarbeid. Derfor tror jeg også han vil ha godt av å bli matchet i Arendal i år der han forhåpentlig vil ta nye steg på veien mot en svært spennende fotballkarriere, sier Mattias Andersson.

Arendal har dermed sikret seg svært solid dekning på stopperplass. Både Avni Pepa og Sune Kiilerich har erfaring fra toppfotballen, det samme har veteranen Petar Rnkovic. - Philip kommer inn som den unge utfordreren, og det er nettopp slik vi ønsker å ha det. Avni er dessuten skadet (prolaps), og vi vet ikke hvor lang tid det tar før han er tilbake i full trening. Derfor var det viktig for oss å få inn en spiller som Philip.

Unggutten ønsker å gi alt for å kjempe seg til en plass på Arendal-laget denne sesongen og han har allerede begynt å se seg om etter en leilighet i byen - selv om han rent praktisk kan kombinere spill i Arendal med å bo i Søgne. Men han vil foretrekke å bo i Arendal, fordi det gir bedre rammebetingelser i det daglige treningsarbeidet.

Philip Aukland overtar draktnummer 4 i denne sesongen.

Annonse fra Obos-ligaen: