Leopold Wahlstedt har tatt vare på sjansen han fikk da Øyvind Knutsen ble skadet.

"Leo" grep muligheten med begge hendene

Leopold Wahlstedt er et godt eksempel på ordtaket ”den enes død, den andres brød”.

Før sesongen så Øyvind Knutsen ut til å bli førstevalget som Arendal-keeper, og han startet også de første kampene. Men da Knuten ble skadet tidlig i sesongen, kom muligheten for den svenske unggutten. Og ”Leo” – som han kalles av lagkameratene – grep sjansen med begge hender. Siden har det vært ham som har voktet Arendals mål. Etter oppgjøret mot Egersund søndag, fikk nettopp den svenske keeperen mye av æren for at det ble et poeng med i lagbussen hjem.

- Slik er fotball. En må ta sjansen når en får den. Men jeg må hele tiden være på tærne. Det er en sunn konkurranse mellom meg og Øyvind, melder ”Leo” med et smil.

 

Veldig fornøyd trener

Arendal Fotball står med det som trolig er den jevneste keeperkampen i 2.divisjon, og kanskje det som er divisjonens beste keeperduo.

- Det kan du godt si. Jeg er veldig fornøyd med den måten Leopold har stått frem på etter han fikk sjansen. Vi er i en gunstig situasjon, der vi har to keepere som vi stoler på, sier trener Steinar Pedersen.

Han forteller at han og trenerteamet tidlig så potensialet i den unge svensken da han kom til Arendal før jul for å trene med laget. Han spilte en treningskamp mot MK og klubben ble enig om å satse på ”Leo”.

- Nå har han fått vist hva han står for. Han har modnet med å spille kamper. Noen tar nivået kjapt. Det har ”Leo” gjort. Han har vært stabil etter han fikk sjansen da Øyvind ble skadet, forteller Pedersen.

 

Endringer gjorde det lettere

Selv synes Wahlstedt det har gått bra for egen del etter at han fikk sjansen.

- Jeg føler jeg har gjort stabile kamper, bortsett fra mot Odd. Da gjorde jeg en feil, men slikt skjer. Resten har ikke bydd på mange feil. Jeg er fornøyd med det jeg har levert, sier han.

Laget har også etter hvert spilt seg opp etter en tung start.

Wahlstedt tror mye henger sammen med at relasjonene i laget er blitt bedre, spillerne er blitt bedre kjent med hverandre og formasjonen er også endret til å passe spillermaterialet bedre.

- Etter Hødd endret vi en del. Nå har vi ballen mer i laget og er bedre engrepsmessig. Jo mer vi har kula, jo mindre skaper motstanderne, beskriver han.

 

Vil utvikle seg

Når han først har spilt seg til plass på førstelaget, ønsker ikke Wahlstedt å gi plassen fra seg med det første.

- Nei, jeg vil bite meg fast og jobber hver dag for å bli bedre. Jeg vil ikke ta noe for gitt og ikke være fornøyd for jeg utvikler meg mer som keeper, forklarer en smilende ”Leo” Wahlstedt.

Annonse: