Lille-Løvø sikret tre poeng

Allerede etter tre minutter satte Sander Lille-Løvø inn 0-1 borte mot Fram i Larvik. Deretter fulgte to tøffe omganger med kriging og enorme målsjanser - men ingen scoringer. Dermed kunne Arendal ta med alle tre poengene på bussen hjem.

- Det er alltid moro å vinner fotballkamper, ikke minst på bortebane, oppsummerer matchvinner Sander Lille-Løvø etter kampen. 

Han var sistemann på ballen da Arendal rullet opp et strålende, kjapt angrep på sin høyreside tidlig i kampen. Da han fikk ballen alene med keeper, var han iskald, presis og akkurat der han skulle være!

Ikke enkelt

Det var faktisk første gang i årets seriespill at Arendal tok ledelsen, men selv om det begynte bra - så ble det alt annet enn en enkel kamp for Arendal. Den knusktørre Fram-banen har riktignok begynt å få grønnfarge, men underlaget er ujevnt og det er vanskelig å få fart på ballen.

Det hadde imidlertid Roger Risholt og Vebjørn Urdal tatt høyde for i kampplanleggingen. Derfor var det et Arendal-lag som var mye mer direkte og fremoverrettet enn det man har sett i de to første serierundene i år.

- Vi kunne ikke drive med frispilling bakfra på dette underlaget. Og Fram etterlot seg mye bakrom. Derfor forsøkte vi å utnytte det, sier Arendal-trener Roger Risholt som imidlertid understreker at han ikke vil at laget skal spille slik under mer normale baneforhold.

- Så lenge jeg er trener i Arendal Fotball, så skal vi spille fotball, fastslår han. - Men om vi får like mye bakrom mot andre lag, så vil vi selvfølgelig forsøke å utnytte det.

Store sjanser

Arendal skapte en rekke store målsjanser, men det var ikke ufortjent at Frams keeper ble kåret til hjemmelagets klart beste spiller. Han avverget enorme muligheter fra blant andre Mathias Johansen, Martin Torp og Ole Marius Håbestad.

Fram skapte også farligheter - i stor grad etter dødballer, men en god Jonas Vatne Brauti tok unna det som forsvaret ikke sørget for å klarere, i tillegg til at heller ikke Fram hadde den presisjonen de trengte i de mest avgjørende situasjonene.

I sluttminuttene og i løpet av de syv minuttene med overtid som dommeren la til, så var det av naturlige årsaker Fram som hadde størst trykk i spillet - men Arendal var disiplinerte og bunnsolide i det kollektive defensive arbeidet.

Dermed endte det 0-1. Og lørdag var ingenting viktigere i Framparken enn tre poeng.

Se videointervju etter kampen her:


Fram - Arendal 0-1 (0-1)

  • Framparken, Larvik

  • Tilskuere: 645

  • Dommer: Herman Leiulfsrud Aass (Fossum IF Skien)

  • Gult kort: Sebastian Remme Berge, Ole Marius Håbestad og Mathias Johansen (Arendal), Petter Einarsson og Marcus Hällström (Fram)

  • Mål: 0-1 Sander Lille-Løvø (4. min)

  • Arendals lag

  • Jonas Vatne Brauti

  • Jonas Tillung Fredriksen, Vegard Bergan, Eirik Lereng, Christopher Cheng

  • Tord Salte (Preben Skeie fra 46.), Martin Torp, Sebastian Remme Berge

  • Sander Lille-Løvø (Kevin Egell-Johnsen fra 83.), Ole Marius Håbestad (Stian Andersen fra 90.), Mathias Johansen

Annonse: