Sune Kiilerich pådro seg sesongens tredje gule kort mot Levanger og må stå over 16. mai-kampen mot Kongsvinger.

Lover 100 prosent innsats i hjemme-premieren

Sune Kiilerich (29) mener det finnes bare en vinneroppskrift i årets første offisielle hjemmekamp på Norac stadion mot Fram lørdag: - 100 prosent innsats fra første spark på ballen fra alle mann!

Den danske midtstopperkjempen er igang med sin fjerde sesong i Arendal Fotball. Han kom til klubben i 2017 foran klubbens debutsesong i OBOS-ligaen. Dessverre endte det med nedrykk den gangen, men den rutinerte stopperen, som var proff i Sampdoria tidlig i karrieren, har funnet seg godt til rette i Arendal både på og utenfor fotballbanen. Derfor signerte han også en kontraktsforlengelse i vinter og ser veldig frem til å sesongdebuten på hjemmebane. Det er naturligvis svært spesielt at årets første hjemmekamp spilles midt i juli, men for spillerne betyr dette bare at motivasjonen er enda sterkere enn vanlig. 

Spesielt

- Det har vært spesielt for oss at vi har gått så lenge i vår og sommer uten å spille tellende kamper før seriestarten på bortebane mot Nardo forrige helg, sier Sune Kiilerich. - Nå er vi bare glade for å være igang igjen og vi gleder oss veldig til å spille om poeng hjemme på Norac stadion igjen, legger han til.

Lørdagens motstander er Fram Larvik. Dette er et lag og en klubb Arendal kjenner godt fra før. I vinter har Arendal møtt Fram to ganger i treningskamper, og begge kampene har Arendal vunnet. Men Sune Kiilerich ser ingen grunn til å ta lett på oppgaven. Han et at Fram litt overraskende snublet i sesongpremieren på hjemmebane. De var storfavoritter mot Sotra, men tapte overraskende 1-3 sist helg. Det betyr naturligvis at gjestene fra Larvik har lyst til å slå knallhardt tilbake denne helgen. 

100 prosent

Men Arendal-spillerne er minst like motiverte til å fortsette poengplukkingen etter forrige helgs viktige borteseier mot Nardo. Dette var faktisk første gang siden 2016 at Arendal vant i seriepremieren. Nå vil Sune og lagkameratene bygge videre på den gode starten: 

Sune Kiilerich

— Den aller største forskjellen sammenlignet med tidligere, er at treningsnivået er høyere nå enn det vi har hatt tidligere i klubben

- Det aller viktigste er at alle mann er 100 prosent klare fra start. Vi skal ut og kjempe for hver eneste ball, på samme måte som vi gjorde mot Nardo, fastslår han.

Dette kan ikke tolkes på annen måte enn at resultat er viktigere enn stil og prestasjon. Først og fremst skal kampen vinnes - men aller helst skal det naturligvis være et resultat av også spillemessig fremgang og utvikling. For seriepremieren ble et slitekamp med lite finspill på en vanskelig bortebane. Men disse slitekampene er ekstra viktige å vinne. Det handller ofte om å vippe kampen i egen favør, selv om ikke alt går på skinner hele tiden. 

Åpenbar fremgang

Sune Kiilerich mener Arendal Fotball har et meget godt utgangspunkt for å prestere stadig bedre utover i sesongen. Når han sammenligner med sine tre foregående sesonger i klubben, så ser han åpenbar fremgang - både i treningsarbeidet, kulturen og lagmoralen.

- Den aller største forskjellen sammenlignet med tidligere, er at treningsnivået er høyere nå enn det vi har hatt tidligere i klubben. Alle kjemper og jobber hardt hver eneste dag på treningsfeltet, fordi det er konkurranse på alle plasser. Vi vet vi må yte vårt beste på hver eneste treningsøkt, dersom vi skal være blant de 11 som starter kampen, sier Sune Kiilerich.

Utsolgt

Lørdagens kamp er i prinsippet utsolgt - det vil si at makskvoten på 200 billetter er solgt. - Erfaringsmessig kan det være noen av dem som har skaffet seg billett på forhånd som likevel ikke dukker opp. Men vi skal ikke tøye grensene og slippe inn flere tilskuere enn det vi har lov til, understreker daglig leder Bård Sterk-Hansen.

De som ikke har skaffet seg billett, kan se kampen på direktesport.no. Dette krever abonnement på en Amedia-avis, men Nettavisen tilbyr et introduksjonsabonnement for bare 10 kroner i 10 uker!

Glimt fra Sunes tid i Arendal Fotball:

 

 

Annonse: