Mads Madsen i aksjon mot Moss.

Mads klar etter begivenhetsrik uke

- Det har vært litt hektisk ja, det må jeg innrømme, smiler Mads Nørby Madsen foran kampen mot Bryne søndag. Det er en kamp han vil vinne av en bestemt grunn.

Men la oss starte med det første først. De som følger Arendal Fotballtett vil sikkert ha merket seg at venstrebacken var fraværende på laget som onsdag spilte mot Odd i cupen. Det har sin spesielle grunn.

Mads Nørby Madsen.
Mads Nørby Madsen.

For på slutten av treningen tirsdag stormet han av banen, iført et stort smil. Turen gikk til fødestua, der samboeren hans ventet. Etter 17 hektiske timer ble de foreldre til ei lita jente utpå morgenkvisten onsdag.

Mads meldte seg kampklar, men fikk beskjed av trener Steinar Pedersen om at han kunne ta seg fri onsdag for å være med familien.

- Jeg er klar til søndag, forsikrer Madsen.

- Denne uka har vært litt hektisk. Jeg sto over onsdag på grunn av at det hadde vært lite søvn natten for Odd-kampen. Da ga Steinar meg beskjed om at jeg kunne få fri, forklarer han.

Har ligget i bakhodet

Han innrømmer at fødselen har vært noe som har ligget litt i bakhodet i starten på sesongen. Han er glad det nå er overstått og at fotballen kan få enda mer fokus igjen.

- Det er godt å kunne tenke på at den nå er overstått, og at jeg slipper å løpe ut på treningene for å sjekke mobilen om det skjer noe. Det har ligget i bakhodet ganske mye i det siste. Nå – etter at jenta vår er født – kan jeg konsentrere meg mer om fotball, forteller han.

Tung start

Han beskriver starten i Arendal Fotball som veldig tung. Kroppen har brukt tid på å venne seg til mer trening.

- Det var hardere trening enn jeg var vant med, men når vi kom til treningskampene, så kjentes kroppen bedre ut, forteller han.

De første seriekampene var tunge for hele laget, også for Mads.

- Jeg følte meg litt tung, men det kommer seg. Det blir lettere å prestere om hele laget også leverer. Det var vi gjort i de siste kampene, sier han.

Gammel erkerival

Klokken 18.00 søndag kveld løper Mads Nørby Madsen ut på Norac stadion sammen med lagkameratene. Motstander er Bryne, som blir en spesiell kamp for Madsen og en kamp der vinnerviljen kommer til å være ekstra høy.

Årsaken? Madsen har spilt fire sesonger i Egersund. For Egersund er Bryne erkerivalen.

- Det var de kuleste kampene vi kunne spille i Egersund og jeg gleder meg til å møte dem som Arendal-spiller. Det er et lag jeg kjenner godt og det er gøy å slå dem. Det var alltid noen små feider når vi møtte Bryne da jeg spilte i Egersund, sier han.

Må ha lyst til å vinne

Han mener det er gode sjanser for at det kan bli en ny opptur for Arendal Fotball, som har to seire på de to siste seriekampene – 3-0 over Moss og 1-0 borte mot Vidar på 16. mai.

"Vi skal ikke være redde for å tape – det er lysten til å vinne som skal drive oss"

— Mads Nørby Madsen

- Hvis vi slipper ned skuldrene og spiller på det vi kan, da skal det ikke være noen lag i denne avdelingen som skal ha en sjanse, mener han.

Mads har en oppskrift for hvordan den gode trenden skal opprettholdes.

- Vi skal ikke være redde for å tape – det er lysten til å vinne som skal drive oss, slår han smilende fast.

Annonse: