Rasmus Lynge Christensen.

Målfest og praktmål

- Jeg måtte overgå scoringen Roger hadde for Trauma. Han skal ikke være like god på volley som meg, fastslår Rasmus Lynge Christensen etter at han leverte to perlescoringer da Arendal vant 8-0 i cupen mot Randesund.

Arendal-treneren var høyt oppe etter at han gjorde comeback som spiller mandag. Da kom han inn for Trauma i oppgjøret mot Lyngdal og var sterkt medvirkende til at Tromøy-laget vant 5-2. Stillingen var 2-2 da Roger entret banen, men han bidro til å sikre tre poeng, blant annet med en imponerende hel volley som suste i mål fra hjørnet av 16-meteren.

Rasmus Lynge var imidlertid fast bestemt på å vise at han kan enda bedre. Så han leverte to praktmål. På hel volley. Presist og kontant. I trygg forvissning om at han en gang for alle har fått fortalt treneren hvem som er "kongen av hel volley" i dette Arendal-laget.

Skeie-show

Den danske ballkunstneren var langt fra alene om å sette spor etter seg i cup-kampen mot Randesund. Preben Skeie viste enda en gang hvor målfarlig han kan være. Han scoret både 1-0 og 8-0, i tillegg til at han var sist på ballen da Arendal scoret sitt femte mål for kvelden. Trippel Skeie, altså. I tillegg kom også Ole Marius Håbestad, Mathias Johansen og Sander Lille-Løvø på scoringslisten i målfesten.

Men fra start av så det ikke ut som om målene kom til å renne inn denne kvelden. Randesund la seg veldig lavt. Arendal dominerte, som forventet, ballbesittelsen. Uten at det ble skapt veldig mange store sjanser. Først da en retur traff Preben Skeie og gikk i mål etter 22 minutter, fikk Arendal hull på byllen. Bare tre minutter senere økte Ole Marius Håbestad til 2-0 da han svært kontrollert plasserte ballen til side for Randesunds keeper.

Mer festspill

Etter pausen ble det mer festspill - og mange flere mål. De seks scoringene i 2. omgang sørget altså for at Arendal var det sørlandslaget som leverte den klart største cup-seieren i 1. runde denne sesongen.

Og det var mer å glede seg over: Mads Nørby Madsen var for første gang siden november 2021 tilbake i kamp etter sin langvarige kneskade som har krevd tre operasjoner.

Dessuten: Mathias Skjævestad fikk endelig en hel kamp igjen - og var solid helt bakerst, selv om det alt i alt ble en relativt rolig kveld for Arendal-keeperen. Men unggutten fikk vist at han har tatt ytterligere steg i sin utvikling.

Randesund-Arendal Fotball 0–8 (0–2)

• Sukkevann kunstgress

• Dommer: Zyad Tarik Qashua, Giv Akt

• Gult kort: Randesund: Eirik Osen

• Mål: 0–1 Preben Skeie (22), 0–2 Ole Marius Håbestad (25), 0–3 Rasmus Lynge Christensen (51), 0–4 Lynge Christensen (53), 0–5 Skeie (70), 0–6 Mathias Johansen (76), 0–7 Sander Lille-Løvø (89), 0–8 Skeie (90)