Markus Håbestad.

Markus (19) klar for Arendal

Rykene-gutten Markus Håbestad er klar for Arendal Fotball. Han kommer fra Start der han har spilt de siste tre sesongene.

19-åringen hadde en svært lovende start på sin Start-karriere og fikk blant annet sin eliteseriedebut da Mons Ivar Mjelde var trener for Kristiansand-laget i 2015. Han har også 14 aldersbestemte landskamper for Norge.

Kraftspissen ble hentet til Start da han begynte på videregående skole og har de siste tre årene kombinert fotballkarrieren i Start med å gå på toppidrettslinjen ved Kristiansand katedralskole (KKG). Han gikk ut av KKG i vår og har trent med Arendal Fotball de siste ukene. 

- Jeg var klar for å flytte hjem til Arendal, sier Markus Håbestad selv og innrømmer at han er glad for å ha gjort ferdig tiden med både skole og fotballsatsing. Det har vært krevende å gjennomføre begge deler parallelt. - Akkurat nå er jeg rimelig lei av skole, erkjenner han åpent.

Derfor er han også ekstra glad for at han nå kan konsentrere seg om fotballen - og bo hjemme i Arendal. - Jeg har funnet meg veldig godt til rette i Arendal Fotball, og jeg ble overrasket over hvor godt det sportslige opplegget er. Det er også en veldig fin spillergruppe å komme inn i, og jeg har blitt veldig godt tatt imot, føler jeg, sier 19-åringen.

Sportslig leder Geir Fone er også fornøyd med klubbens siste signering. - Markus har markert seg som en lokal spiller med stort potensial. Vi håper at han kan få en ny start på karrieren sin i trygge, nære omgivelser. Vi skal være tålmodige med ham og gi ham tid til å tilpasse seg, men dersom han selv er motivert og gjør den jobben som er nødvendig, så er jeg helt sikker på at vi kan få mye glede av Markus i fremtiden, sier Geir Fone. 

Alle formalitetene med overgangen ble bekreftet fredag. Han er med i troppen mot Kjelsås lørdag.

PS! Fredag kveld ble det bekreftet at også Fabian Stensrud Ness er meldt spilleklar etter at testen på treningsfeltet viste at han er fit for fight igjen etter å ha slitt med noen mindre skader de siste ukene. 

Annonse fra Obos-ligaen: