Mathias Johansen i skuddet.

Matchvinner-Mathias sikret spenningen

Etter 93 minutter og 27 sekunder satte Mathias Johansen inn 2-1 for Arendal mot Sotra lørdag ettermiddag. Det sikret fortsatt full spenning i sesonginnspurten!

Selv om Sotra tok ledelsen før det var spilt to minutter, så var dette en kamp Arendal dominerte - nesten fra start til slutt. Men et svært disiplinert hjemmelag la seg lavt, stengte av rom - og viste stor vilje til raske overganger de få gangene muligheten kom. 

Etter den tidligere scoringen var Sotra frempå enda et par ganger i løpet av de første 10 minuttene, uten at Jonatan Byttingsvik måtte vise seg fra sin aller beste side for å hindre scoring. Og jo lenger ut i kampen man kom, jo bedre grep om kampen fikk Arendal. Uttellingen kom i det 23. minutt da Sander Lille-Løvø var våkent fremme på en retur fra keeper og satte inn 1-1 fra skrått hold.

Skapte mer etter pause

Men det ble ikke flere scoringer før hvilen.

- Vi spiller en OK førsteomgang, selv om vi skapte mye mer etter pause, oppsummerer trener Roger Risholt. 

Det var bare små marginer som hindret at Arendal gikk opp til 2-1 før det var spilt to minutter av andreomgangen, men selv om det ble skapt store sjanser på rad og rekke - så manglet altså den viktige scoringen som var nødvendig for å sikre tre poeng. 

Da det stod igjen 20 minutter av kampen, valgte Roger Risholt å sette inn Andreas Hellum. Kraftspissen har ikke spilt en kamp siden han ble både utvist og skadet (i samme situasjon) da Arendal møtte Ørn 25. juni. 

Matchavgjørende

- Andreas er ikke helt i maksform ennå, men han viste hvor viktig han er for oss, konstaterer Roger Risholt.

Det ble riktignok ikke noen scoring for Hellum, men han kom til to gode muligheter - og den siste av mulighetene skulle bli helt matchavgjørende i det 94. minutt.

- Andreas får snudd seg rundt og avsluttet i boksen. Keeper redder, men så er Mathias våken fremme på returen og setter den i mål, oppsummerer Roger Risholt som mener det er tegn på styrke når laget aldri gir opp og sikrer de viktige tre poengene godt inn i overtiden. 

Ekstremt fortjent

- Jeg kan ikke huske sist vi scoret på overtid, sier Roger Risholt. - Men den scoringen var ekstremt fortjent. Bortsett fra et godt frispark som Jonatan redder, så har de ingenting i andreomgangen. Vi dominerer både når det gjelder spill og sjanser. Tre poeng var ekstremt viktig for oss. Uten seier ville det blitt for mange poeng opp til Moss med bare fire serierunder igjen, tror Risholt. 

Det er matchvinner Mathias Johansen enig i: 

- Det var nydelig å avgjøre fire minutter på overtid. Jeg tenkte at «den må sitte«». Det var på tide i matchen. To poeng kontra fire poeng opp til Moss kan ikke sammenliknes. Vi er med i kampen om direkte opprykk, påpeker matchvinneren overfor Agderposten.

En annen som smilte bredt på vei hjem til Sørlandet var Sander Lille-Løvø som noterte seg for enda en scoring denne serierunden.

- Seieren holder liv i håpet om direkte opprykksplass. Nå må vi gjøre jobben vår videre med å vinne, sier han til avisen.

Dramatisk innspurt

Nå går det mot en dramatisk innspurt - der både Moss (46), Arendal (44) og Egersund (41) kan kjempe om opprykket. Både Moss og Egersund har på papiret "enkle" kamper neste serierunde. Serielederen møter Staal på hjemmebane - et Staal-lag som ser ut til å være i alvorlig trøbbel etter åtte tap på de siste 10 kampene. Egersund har bortekamp mot Notodden som også ligger under nedrykksstreken. Arendal har en tøff hjemmekamp mot Kvik Halden.

- Vi har vunnet syv av de åtte siste kampene, og ambisjonen er selvfølgelig å vinne også mot Kvik Halden, sier Roger Risholt.

Haldenserne har to tidligere Arendal-spillere i troppen. Både Adi Markovic og Fabian Ness er viktige spillere for Kvik. Fabian Ness er dessuten toppscorer i avdelingen etter to scoringer mot Staal lørdag.

- Fabian er en god spiller, og vi vet det ikke blir noen enkel kamp mot Kvik. Akkurat nå er det den eneste kampen som betyr noe for oss, sier Roger Risholt på vei hjem fra Bergen.

Sotra - Arendal Fotball 1-2 (1-1)

  • Straume stadion

  • Mål: 1-0 Haakon Rusten Berge (2), 1-1 Sander Lille-Løvø (23)., 1-2 Mathias Johansen (90+4)

  • Gult kort: Kristian Ree, Mathias Myhre Madsen og Daniel Tørum, Sotra. Tobias Englund, Arendal.

  • Dommer: Sander Magdalon Bråten Johannessen, Randesund IL

  • Arendals lag (4-3-3):

  • Jonatan Byttingsvik

  • Jonas Tillung Fredriksen, Vegard Bergan, Edvard Linnebo Race, Tobias Englund (Håvard Meinseth fra 73. min.)

  • Sander Marthinussen, Martin Torp, Sebastian Remme Berge (Tord Salte fra 64.)

  • Sander Lille-Løvø (Andreas Hellum fra 73., Sune Killerich fra 97. min.), Mathias Johansen, Rasmus Lynge Christensen (Preben Skeie fra 64.)

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 Brattvåg Brattvåg 3 2 0 1 8 3 5 6
2 Viking 2 Viking 2 3 2 0 1 8 6 2 6
3 Arendal Arendal 3 2 0 1 4 3 1 6
3 Jerv Jerv 3 2 0 1 4 3 1 6
5 Brann 2 Brann 2 3 2 0 1 7 7 0 6
6 FK Eik Tønsberg 871 FK Eik Tønsberg 871 3 1 2 0 5 4 1 5
7 Sotra Sotra 3 1 2 0 3 2 1 5
8 Vard Haugesund Vard Haugesund 3 1 1 1 4 3 1 4
9 Fløy-Flekkerøy Fløy-Flekkerøy 3 1 1 1 5 5 0 4
10 Ørn Horten Ørn Horten 3 1 0 2 4 4 0 3
11 Lysekloster Lysekloster 3 1 0 2 4 6 -2 3
12 Kvik Halden Kvik Halden 3 0 2 1 3 8 -5 2
13 Hødd Hødd 3 0 1 2 4 6 -2 1
14 Notodden Notodden 3 0 1 2 1 4 -3 1

Annonse:
Publisert: 24.09.2022, oppdatert: 26.09.2022
Skrevet av: Arendal Fotball Foto: Arkiv