Mats (16) fra Myra skal bryne seg på eliteseriemotstand

Mats Jacobsen hadde aldri spilt en seniorkamp på noe nivå før i år. Fredag står eliteserielaget Strømsgodset på den andre banehalvdelen.

Det var knyttet stor spenning til hvordan det nye samarbeidslaget Hisøy/Arendal 2 kom til å se ut. Fra Arendal Fotball sin side har det hele veien vært en ønske om å gi unge, treningsvillige og ambisiøse spillere en kortere vei til toppfotballen. Nå har allerede fire spillere vært innom i A-laget i trening/kamp (Mats Jacobsen, Kristian Bjorvatn, Yusef Omid og Erlend Muller), og flere vil nok få muligheten gjennom en lang sesong. Med en svært ung tropp i samarbeidslaget, lover dette veldig godt for årene som kommer. Mats spilte i fjor på det gode Myra G16-laget, som har stått for syv spillere til Hisøy/Arendal 2.

Vegard Hansen gir følgende karakteristikk av Mats.

- Mats har utmerket seg med stor innsats og gode ferdigheter. Det er en gutt som spiller med høy intensitet, og legger ned mange meter. Jeg gleder meg til å følge utviklingen hans, og andre unggutter på rekruttlaget, som nå får en god trenings- og kamphverdag. 

Det at han allerede nå spiller mot eliteseriemotstand kom som en overraskelse for Mats.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle spille mot Strømsgodset i februar når jeg avsluttet sesongen for Myra G16, men det er noe jeg gleder meg stort til!

Mats har også spilt sin første kamp for det nye Hisøy/Arendal 2 i vintercupen mot Express 2. Den endte med seier 4-2. Arendal Fotball-legenden Sune Kiilerich styrer der laget i samarbeid med trenere Mats kjenner fra Myra-tiden.

- Sune er veldig fin på feltet, og vi føler vi lærer mye. Streng kan han også være om nødvendig...

 

Annonse: