Lars Kilen jubler for Sotra etter scoring mot Arendal i kampen der Sotra vant 4-1.

Mener Arendal er best i divisjonen

To tidligere Arendal-spillere kan skape utfordringer når Sotra kommer til Norac stadion søndag. - På vårt beste er vi meget gode, og da får selv Arendal problemer, sier Lars Kilen.

De siste sesongene har Lars Kilen trolig vært Sotras beste spiller. I år har han fått en ny sørlending som lagkamerat, etter at Markus Håbestad meldte overgang fra Arendal til Sotra i vinter. Foreløpig har det blitt lite spilletid på Markus, mens Lars Kilen allerede har vist seg å være en nøkkelspiller også i år. Han står allerede med tre scoringer etter fire kamper - og har dermed scoret over halvparten av Sotras mål etter seriestart.

Søndag har han ambisjoner om både mål og poeng på Norac stadion. 

Toppnivå

Lagene har møttes i serien de to siste sesongene - og hver gang har det endt med at laget som har spilt på hjemmebane har vunnet. Det står altså 2-2 i innbyrdes oppgjør før denne sesongen.

- Vi har klart å levere på vårt toppnivå de gangene vi har slått Arendal. Riktignok har vi først og fremst levert gode prestasjoner mot Arendal på vår hjemmebane, påpeker Lars Kilen som selv har scoret to mål i de innbyrdes oppgjørene så langt.

Ser mot Sørlandet

Han startet sin fotballkarriere i Jerv, men kom til Arendal etter at klubben rykket opp til OBOS-ligaen i 2017. Han fikk bare fire kamper for A-laget før han sommeren 2018 flyttet til Bergen for å studere.

Lars Kilen i Arendal-drakt.
Lars Kilen i Arendal-drakt.

Der står han nå med over 80 kamper og 24 mål. Men han avslører samtidig at han har planer om å flytte tilbake til Sørlandet når han er ferdig med sin masteroppgave på NHH.

- Når jeg er ferdig med økonomiutdanningen, er jeg absolutt åpen for jobbtilbud på Sørlandet, sier han med et smil.

Suksesstrener

Sotra var den første herreklubben i toppfotball som fikk en kvinnelig hovedtrener. Renate Blindheim er nå i gang med sine tredje sesong som sjef for øy-laget - og hun har hvert eneste år trosset eksperttipsene som har spådd laget nord og ned før sesongstart. Treneren får også mye av æren for den gode utviklingen Lars Kilen har hatt i Sotra. 

Med den stallen og soliditeten som er der nå, forventer jeg at Arendal skal stikke fra resten av lagene i divisjonen

— Lars Kilen

- Tilliten Renate har gitt meg, har betydd mye. Jeg har fått en rolle der jeg kan utnytte styrkene mine ved at jeg stadig blir satt opp i farlige situasjoner offensivt. Det har gitt mange målpoeng. I tillegg tror jeg det er viktig at jeg syntes fotball er så gøy. Jeg gleder meg til hver trening og kamp, og da er det enklere å levere gode prestasjoner, sier han og legger til at samhold og trivsel i spillergruppen også bidrar til gode prestasjoner.

Gode relasjoner

- Vi er en samlet gjeng med kompiser som har spilt sammen i mange år. Derfor har vi gode relasjoner i laget, der vi har mange gode ballspillere. Det er også godt miljø i spillergruppen. Alle studerer eller jobber ved siden av. Det bidrar til at vi alle setter pris på tiden vi får sammen på fotballbanen.

Burde hatt flere poeng

Sotra står med en seier, to uavgjorte og et tap i sesonginnledningen. 

- Vi er fornøyd med det vi har levert spillemessig, men skulle gjerne sett at vi plukket flere poeng. De to uavgjortkampene burde vi definitivt vippet i vår favør. Vi har beholdt stammen i laget fra fjoråret, men også fått inn noen nye, blant andre Markus Håbestad fra Arendal.

Sotra har absolutt ambisjoner om å ta poeng på Norac stadion søndag, selv om Arendal nok er oddsfavoritt før kampen.

Tror på Arendal-opprykk

- Jeg regner med Arendal går inn til dette oppgjøret med forventning om at de skal dominere kampen og kjøre over oss. For vår det blir det viktig å levere en god defensiv kamp, samtidig som vi er modige når vi selv har ballen, sier Lars Kilen som mener Arendal fremstår som divisjonens beste lag - selv om det akkurat nå er Moss som topper tabellen med fire strake seire.

- Arendal bør rykke opp. Med den stallen og soliditeten som er der nå, forventer jeg at Arendal skal stikke fra resten av lagene i divisjonen, sier Lars Kilen.

PS! Hovedbildet er fra fjorårets oppgjør på Sotra der Lars Kilen jubel etter å ha scoret i kampen som hjemmelaget vant 4-1. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Annonse: