Jonatan Strand Byttingsvik mister dessverre hele 2021-sesongen, etter at han har fått konstatert avrevet korsbånd i kneet.

Mister hele sesongen

Jonatan Strand Byttingsvik (22) fikk fredag morgen den nedslående beskjeden: Han har fått avrevet bakre korsbånd i kneet og må regne med 9-11 måneders opptrening før han er tilbake på fotballbanen.

- Jeg gledet meg veldig til denne sesongen og alt så bra ut. Derfor er det selvfølgelig surt å få en slik skade, men jeg skal bruke tiden godt og trene hardt slik at jeg kommer enda sterkere tilbake på banen, sier keeperen som har imponert voldsomt på treningsfeltet gjennom de siste månedene.

31513263-5AFB-4F0C-AC0A-E01C88BEF97D.jpeg
Jonatan Strand Byttingsvik orienterer lagkameratene om korsbåndskaden som vil holde ham ute av spill i 2021-sesongen. Fra venstre Mads Nørby Madsen, Jakob Rasmussen, Jonatan, Rasmus Lynge Christensen (delvis skjult), Preben Skeie og Christer Reppesgård Hansen.

Keepertrener Bjørge Fedje er også trygg på at 22-åringen vil komme meget sterkt tilbake.

- Han er ikke bare en veldig god keeper, men også en fantastisk type som betyr mye for miljøet og treningskulturen i klubben. Jonatan er også veldig målbevisst, og han er den typen som tar slike utfordringer på beste vis. Det er veldig typisk for han at det første han tenker på etter å ha fått en så nedslående beskjed, er hvordan han kan trene fysisk og alternativt for å stå enda bedre rustet som keeper når han er tilbake. Vi er glade for at vi har Jonatan på kontrakt ut 2022-sesongen, og vi ser frem til han kan være tilbake for fullt neste sesong, sier Bjørge Fedje.

Skaden oppstod i treningskampen mot Odd 2 mandag denne uken. Jonatan bokset ut en ball og landet til forkjært. Men der og da virket det ikke som noen alvorlig skade og han spilte ferdig hele kampen. I løpet av uken har imidlertid kneet stivnet og hovnet opp. Han ble derfor sendt på MR-undersøkelse og fredag morgen kom altså det nedslående svaret om at korsbåndet er avrevet. 

- Vi må ha to keepere i troppen, så derfor er vi allerede godt i gang med å hente inn en ny målvakt som kan utgjøre et sterkt keeperpar sammen med Mathias Skjævesland (16). Vi har stor tro på at alle formaliteter knyttet til dette skal være i orden i løpet av kort tid, sier Bjørge Fedje.

Annonse: