Viktor Lövgren

Mistet alle poengene i sluttminuttene

På stillingen 2-2 etter 92 minutter rundet Adi Markovic keeper - og skjøt utenfor. Snaue to minutter senere satte Robert Stene inn sitt andre for dagen og sikret Levanger 3-2. Det ble altså en blytung avslutning på turen til Nord-Trøndelag for Arendal.

Arendal virket spillesugne, oppfinnsomme og offensive fra start. Dermed ble også Levanger presset tilbake på defensiven og hadde mer enn nok med å forsvare seg i innledningen av kampen. Og etter bare 12 minutter fikk Viktor Lövgren muligheten til å gi Arendal ledelsen da han dundret inn en retur etter corner fra kort hold.

Det så enda lysere ut etter 38 minutter da Rasmus Lynge Christensen flikket et langt oppspill elegant fordi Levangers midtstopper, før han selv stakk i bakrommet - gikk forbi keeper og kunne sette inn 0-2 i åpent mål.

Alt pekte mot en festkveld på bortebane for Arendal da lagene gikk til pause, selv om Levanger kom stadig mer med i kampen utover i omgangen. Ifølge sjansetellingen i Trøndelag ledet Levanger 8-3 i sjanser til pause - men ingen av sjansene virket veldig farlige for hjemmelaget. Arendal var giftigere og mer på.

Levanger tok grep

Etter hvilen var det imidlertid Levanger som tok grep om kampen. Arendal fremstod mer defensive og opptatte av å forsvare ledelsen. Det straffet seg - bokstavelig talt - etter 53 minutter da en Levanger-spiller på vei bort fra mål ble presset for tøft, ifølge dommeren. Han pekte på straffemerket - og fra 11 meter var Erik Tønne sikker som banken.

Men Arendal stod imot utover i omgangen, selv om det var Levanger som dominerte ballbesittelsen. Alt tydet på at Arendal skulle hale i land tre avgjørende poeng, men Robert Stene ville det annerledes og satte inn 2-2 på klassisk goalgetter-vis med ett minutt igjen av ordinær spilletid.

Arendal forsøkte å slå tilbake umiddelbart, og det var ekstremt nær ved å lykkes da Adi Markovic kom gjennom på venstresiden. Han dro seg inn foran mål, rundet keeper og kunne avslutte mot åpent mål, men dessverre klarte han aldri å være i balanse da han fyrte av skuddet - og det endte til side for mål.

Deretter var det Levangers tur til å demonstrere evnen til å være iskalde og effektive i de avgjørende sluttsekundene. Stadionuret viste 94 minutter da Robert Stene scoret sitt andre for dagen - og sendte Arendal slukøret hjem etter en uhyre dramatisk og tett fotballkamp.

Står ikke løpet ut

Arendal-trener Mattias Andersson innrømmer at det var veldig tungt å tape alle poengene i sluttminuttene.

- Vi må bare fastslå at vi ikke makter å stå løpet ut i 90 minutter. Det er ikke første gang dette skjer i år, og det må vi lære av. Vi har dessuten muligheter selv til å avgjøre til egen fordel, men lykkes ikke med å sette to store sjanser. Levanger har den kvaliteten vi åpenbart mangler mot slutten, sier Mattias Andersson som konstaterer at Arendal måtte bruke altfor mange krefter på å løpe etter ballen utover i kampen.

- Vi klarer ikke spille av presset, fordi vi ikke lykkes med de to-tre første pasningene etter at vi selv har vunnet ball. Dermed blir det veldig tungt utover i kampen, sier han.

Både Avni Pepa og Sune Kiilerich pådro seg nye gule kort i denne kampen, noe som betyr at begge må sone karantene neste helg mot Florø. - Vi har god dekning på stopperplass, så det betyr jo at Petar (Rnkovic) og Marius (Andersen) må vise at det er de som fortjener plassen på laget, fastslår Arendal-treneren.

Han tror ikke skaden til Thompson Ekpe er alvorlig, selv om han gikk av banen etter 76 minutter. - Han fikk en smell i kneet som hovnet opp, men jeg tror ikke dette er veldig alvorlig, sier Mattias Andersson.

Nå tåler Arendal knapt ett eneste feilskjær i de åtte siste seriekampene om det skal være håp om å redde plassen i OBOS-ligaen...