Conrad Wallem i en av mange tette dueller med Moss-spillere.

Mistet to poeng på overtid

Med bare to minutter igjen av ordinær tid headet Avni Pepa Arendal i ledelsen mot et Moss-lag som var redusert til 10 mann. Men hjemmelaget kom tilbake på overtid og berget ett poeng.

Det endte altså 1-1 på Melløs stadion lørdag - og kampen oppsummerer på mange måter Arendals sesong:

• Mellom 16-meterne var Arendal best, kampen sett under ett.
  • Tross mange målsjanser, klarte ikke Arendal å få uttelling før helt mot slutten av oppgjøret.
  • Da det så ut som om tre poeng skulle bli med hjem til Arendal, så klarte ikke Arendal å kontrollere kampen - og helt på tampen av de syv-åtte minuttene som var lagt til ordinær spilletid, så var faktisk hjemmelaget nærmest å sikre de tre poengene.

Utligningen til Moss kom på overtid - og i likhet med mange ganger tidligere i sesongen, så kom den etter en dødball. Denne gangen var det et innkast som var foranledningen, og der Arendal-spillerne ikke kom tett nok opp i duellene som fulgte innenfor boksen, til å hindre at en Moss-spiller fikk skyte nokså uforstyrret fra 12-14 meter.

Poengdeling kan ganske sikkert begge lag leve med, siden ingen av lagene kan kjempe verken om opprykk eller trenger å frykte nedrykk. Når sesongen 2020 sparkes igang, så vil det sånn sett ha minimal betydning hvilken plass man endte på i 2019-sesongen, så lenge man ikke kjemper om plassene som avgjør om neste sesongen skal spilles i en ny divisjon.

Likevel:

Poeng, plassering og prestasjon har alltid betydning i konkurranseidrett. Derfor er tre poeng alltid viktig. Å komme så høyt som mulig på resultatlisten betyr alltid noe. Og gode prestasjoner i fremtiden må bygge på gode prestasjoner nå.

I den konteksten er ikke 1-1 borte mot Moss godt nok, spesielt ikke når Moss fikk utvist en spiller da det gjenstod 20 minutter av kampen.

Før utvisningen hadde Moss også vært nødt til å bytte keeper, etter at den tidligere Arendal-keeperen Anders Gundersen måtte ga av banen med en ryggskade etter en drøy times spill. Nå trenger ikke keeperbytte være avgjørende for kamputfallet, men Gundersen har vært en nøkkelspiller for Moss denne sesongen og hadde også flere svært gode redninger som hindret Arendal-scoring før han måtte gå av banen, så Moss ble neppe styrket av keeperbyttet.

Det gjenstår to kamper av sesongen. Neste helg kommer Vidar til Norac stadion, før sesongen avsluttes borte mot Hødd.

Seks poeng i de to kampene vil ikke redde totalinntrykket av sesongen, men det vil være en viktig bekreftelse på at det bor mye mer i spillergruppen enn det de har fått vist til nå i sesongen. Og det er tre sentrale lærdommer å ta med seg fra Moss-kampen, som må være på plass om 2020-sesongen skal skape større grunn til jubel for Arendal:

• Spillemessig overtak må omsettes til flere scoringer.
  • Bedre konsentrasjon og disiplin på defensive dødballer.
  • Når man leder kamper, må man bli flinkere til å kontrollere kampbildet for å unngå et trykk imot som for ofte resulterer i scoringer.