Talentgruppene har begynt treningene

Etter å ha gjennomført uttakstreninger er det nå tatt ut spillere til de forskjellige talentgruppene . Totalt 61 spillere ble tatt ut fordelt på gutter og jenter i fire årsklasser. Her kan du lese rapporten fra utviklingsansvarlig Tor-Erik Kristiansen.

Bildet: Tobias Lærum Johansen fra Øyestad IF er en av 16 gutter som er tatt ut på gutter 2008/2009.

I opprettelsen av tiltaket for spillere i klubber i vår region i alderen 13-16 år har vi dannet fire ulike treningsgrupper i regi av Arendal Fotball.

Vi har hatt 3 uttakstreninger med totalt over 130 spillere på feltet fra 13 klubber fordelt på fire årskull.

Jenter 2010/2011 – Tatt ut 13 stk (Kan komme flere til)

Jenter 2008/2009 – Tatt ut 15 stk

Gutter 2010/2011 – Tatt ut 16 stk

Gutter 2008/2009 – Tatt ut 17 stk

Spillere på uttakstreningene har vært nominert inn fra trenere i sine klubber. Vi har invitert de til å nominere spillere i henhold til krav vi stilte: treningsvilje, tilstedeværelse, "passion", ønske om å utvikle seg, og gode basisferdigheter.

To av uttakstreningene har vært småbanespill med 6vs6 og 7vs7. Mens den siste og tredje uttakstreningen var på storbane med 11vs11.Det gjør at vi har fått sett spillerne på ulike banestørrelse og fått sett de ulike ferdighetene de besitter.

Treningsgruppe i Arendal-Talent vil ikke være låste grupper. Her må spillerne som er tatt ut vise de er treningsvillige, lærevillig og har gode holdninger og respekt ovenfor andre når de deltar på trening i Arendal Talent. Ved å ikke prioritere treninger, ikke være villige til å lære og utvikle seg eller ikke har respekt ovenfor de andre i gruppen kan man miste tilbudet. På den andre siden kan spillere som ikke er med i treningsgruppen i dag, men som utvikler seg og tar steg bli tatt opp i treningsgruppene på et senere tidspunkt.

Det vil også være noen skyggespillere, dvs spillere som som er nærmest de som ble tatt ut. De vil bestå av 3-4 spillere per treningsgruppe. Dette er spillere som får mulighet til å delta på enkeltøkter ved frafall fra spillere tilknyttet treningsgruppen.

 

De neste ukene

Neste Arendal Talent-trening blir, lørdag 23.mars for jentene og søndag 24.mars for guttene. Helgen 16-17. mars er det ingen Arendal Talent-treninger grunnet sonekamper for mange av spillerne.

Så blir det en liten påskeferie før neste samling igjen. Det vil komme en oppdatert kalender for når Arendal-Talent blir for de ulike treningsgruppene etter påske.

Vi vil ha en periodeplan med ulike temaer vi jobber med på treningene. Disse vil legges ut for hver måned. Her kan både spillerne og trenerne har oversikt over hva vi jobber med. I tillegg vil det bli lagt ut egne øktplaner for hver økt for de forskjellige temaene.

Periodeplan:

Uke

Fase

Tema

14

Defensiv organisering

1F rollen

15

Defensiv organisering

1F og 2F rollen, relasjonen og samhandlingen mellom dem

16

Offensiv organisering

1A rollen

17

Offensiv organisering

1A og 2F rollen, relasjonen og samhandlingen mellom dem

 

Trenere og ledere for spillerne tilknyttet Arendal-Talent er invitert på informasjonsmøte mandag 18.mars om opplegget og kommunikasjonsveien framover på Norac.

Informasjon om Arendal Talent, inkludert oppdatert treningskalender finnes her

Annonse: