Møter Start i cupen

De fleste forventet at NFF ville sette opp Arendal mot Jerv i cupens 2. runde. I stedet blir det Start som tar turen til Norac stadion 22. juni.

Dette er klart etter at oppsettet for 2. runde ble klart mandag. Et nabooppgjør mot Jerv hadde sannsynligvis blitt godt mottatt både av eliteserieklubben i Grimstad og alle lokalfotballentusiaster i Arendal. Men Jerv må ta turen til Larvik for å møte 3. divisjonsklubben Fram. På Flekkerøya er de nok også litt skuffet over å få Odd på besøk. Der var det mange som håpet på en ny cup-triumf mot Start. 

Arendal har møtt Start i cupen to ganger tidligere. I 2011 vant Start 5-2. Frode Ruberg Kristiansen og Marius Bruun Henriksen scoret Arendals mål. Stillingen var 2-2 da en time var spilt, men Espen Hoff ga Start ledelsen 3-2 etter 63 minutter. Deretter scoret også Espen Børufsen og Ole Martin Årst. Det var 2243 tilskuere på kampen. 

Også i 2018 møttes Arendal og Start på Norac stadion. I likhet med i år møttes lagene i 2. runde-kamp denne sesongen. Stillingen til pause var 0-0, men Start vant til slutt 3-0. 1276 tilskuere så oppgjøret. Fra dagens Arendal-stall er det bare Sune Kiilerich, Rasmus Lynge Christensen og Preben Skeie igjen fra kamptroppen i 2018. 

Da både Start og Arendal spilte i OBOS-ligaen i 2017 møttes lagene to ganger. Start vant 3-1 på Sparebanken Sør Arena og 2-0 i Arendal.

Ettersom Start dermed står med 4-0 i seire på fire kamper, så tilsier vel enkel statistikk at vi kommer stadig nærmere første Start-tap mot Arendal.... 

 

Annonse: