Per Carsten Michelsen.

Nå er flyttingen til ny stadion igang!

Tribuneanlegget på Myra er iferd med å bli demontert, samtidig som nye elementer kommer på plass på nye Norac stadion hver eneste dag. - Vi ligger foran skjema med flytteprosessen, sier anleggsansvarlig Per Carsten Michelsen.

Umiddelbart etter at dommeren blåste av kampen mot Fredrikstad sist søndag, startet arbeidet med å "demontere" det midlertidige stadionanlegget på Myra. Det første som ble tatt ned var sponsorbannerne rundt banen. De siste dagene har arbeidet med å demontere tribunene pågått for fullt. Samtidig er mediefasilitetene flyttet og satt opp på nytt på Norac stadion.

Denne helgen vil mesteparten av tribuneanlegget forsvinne helt på Myra - og anlegget vil igjen fremstå som det treningsanlegget Arendal Fotball har benyttet seg av helt siden etableringen. Fortsatt vil trening foregå på Myra i noen uker, men i løpet av kort tid vil hele Arendal Fotballs virksomhet flyttes til nye Norac stadion - som blir det nye navnet på Bjønnes.

- I løpet av neste uke kommer den siste delen av brakkeriggen som skal bli nye klubblokaler som rommer blant annet kontorer, møterom og VIP-fasiliteter til hjemmekampene. Til slutt skal det også legges nytt kunstgress på Norac stadion, når varmekabler og alt annet er på plass og klargjort for ny bruk, sier Per Carsten Michelsen.

De siste dagene er det blitt kjent at selve byggeprosjektet sannsynligvis får en ny kostnadsoverskridelse. Per Carsten Michelsen er i likhet med de fleste andre overrasket over dette, men konstaterer at dette er knyttet til den delen av prosjektet som kommunen har ansvaret for. 

- Bjønnes er et krevende område å bygge på, og det er grunnforholdene som har ført til negative overraskelser igjen. Men både kommunen og klubben mente det var riktig å utvikle Bjønnes stadion i stedet for å bygge en helt ny arena, og dette vil få positive ringvirkninger også for byutviklingen generelt. Vi i klubben ble ikke kjent med de siste overskridelsene før i forrige uke, så dette ligger utenfor det vi har hatt mulighet til å påvirke, sier Per Carsten Michelsen som samtidig påpeker at Jan Sigurd Otterlei har signalisert at Otterlei Group er villig til å dekke deler av overskridelsen gjennom å utvide avtalen som allerede er inngått med kommunen om leie av navnerettighetene til anlegget.

- Nå må vi fokusere på det vi kan gjøre noe med, og det viktigste for oss er at vi får alt på plass til åpningen 17. september. Dette anlegget kommer barn, unge og alle som er glade i fotball i Arendal til å få glede av i mange ti-år fremover, fastslår Per Carsten Michelsen.

Ifølge bygartner Jann B. Nilsen bidrar klubben gjennom dugnad og egne investeringer med 12 millioner kroner til det nye kommunale stadionanlegget - i tillegg til den sponsoravtalen Otterlei Group har inngått om navnerettighetene.

PS! Anleggssjef Ole Myhrvold i Norges Fotballforbund uttaler til Agderposten at han mener byen får et billig stadionanlegg - tross de siste overskridelsene...

Annonse: