Omar el Ghaouti på den første treninga etter korona-pausen

- Nå kjenner en hvor viktig fotball er ...

Arendal Fotball-spillerne var som en gjeng med våryre kalver på den første treningen etter nesten åtte uker med opphold som følge av korona-viruset.

Spillerne var glade over å se hverandre igjen etter så lenge borte fra hverandre. Fortsatt er det mye uvisst når alvoret og kampen om poengene tar til, men å kunne samles til den første fellestreningen er et stort steg i riktig retning. 

- Det er morsomt å være i gang. Det ser også ut som at de fleste har holdt seg i gang i pausen. Jeg tror ikke vi er så langt bak der vi skal være. Det viktigste nå er at vi kan få garderobefølelsen tilbake, melder en smilende Omar el Ghaouti. 

Her kan du se bilder fra treningen ... 

Vil ha dato

Torsdag kan spillerne få en viss pekepinn på når kampene kan starte opp igjen. Da holder regjeringen en pressekonferanse på når reglene for sport fysisk kontakt kan oppmykes, og kampene kan starte opp igjen. 

El Ghaouti tror ikke laget vil trenge så mye tid på å ble kampklare. 

- Gi meg en dato, det er alt vi trenger, noe vi kan se frem imot. Da vil alt også bli så mye enklere. Jeg kunne like gjerne startet i morgen om vi fikk lov til det. Er vi heldige, kommer det positive nyheter på torsdag, sier el Ghaouti. 

- Etter å ha vært så lenge borte, så kjenner en nå hvor viktig fotball er, både for spillere og publikum, legger han til. 

Som første skoledag

Han beskriver første trening etter en så lang pause, som å være på sin første skoledag. 

- Spillerne har hatt kontakt med hverandre på sosiale medier underveis, men det er annerledes å møte hverandre ansikt til ansikt, forklarer han. 

Nærkontakt, som taklinger, er enn så lenge ikke lov. 

- Jeg takler ikke, så for meg gjør ikke det så mye. Men jeg savner at det kan være litt kontakt, sier Omar el Ghaouti, som synes det er en god start å komme i gang på denne måten. 

Gir motivasjon

Mads Nørby Madsen var enig med lagkameraten i beskrivelsen av hvordan det var å treffe lagkompisene igjen. 

Spillerne har trent to og to i perioden som har vært. 

- Det blir noe annet å trene i grupper enn å trene alene eller to og to. Vi har hatt det gøy når vi har trent sammen, men på slutten har det vært litt vanskelig å finne på nye øvelser. Det har gått litt på motivasjonen, derfor er det også ekstra motiverende at vi nå er samlet igjen, smiler Nørby Madsen. 

Den danske backen er enig med el Ghaouti at laget ikke trenger så lang tid på å bli kampklar. 

- Vi kunne sikkert spilt i morgen om det var nødvendig. Vi er i god løpeform og er klare når vi før beskjed om det, slår han fast. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: