Den hurtige og offensive backen Jonas T. Fredriksen kan bli en publikumsfavoritt på Norac stadion i år.

- Nå må vi gønne på!

Forrige gang Jonas Tillung Fredriksen (21) spilte mot Strømmen, endte det med tre poeng og hjemmeseier. Lørdag håper han å gjenta bedriften.

Arendals offensive og gode høyreback spilte fra start for Åsane 28. august i fjor da Bergens-laget møtte Strømmen i Obosligaen. Den kampen ble preget av både en grov keepertabbe av Strømmen-keeperen og et selvmål av Åsane, men oppgjøret endte 2-1 til Jonas Tillung Fredriksen & co.

Jonas Tillung Fredriksen
Jonas Tillung Fredriksen

Men Arendal-backen tror ikke det er så mye å hente av erfaringer fra nettopp den kampen.

- Det er et helt annet Strømmen-lag vi møter nå, fastslår han.

Tre strake tap

Strømmen var ett av lagene som rykket ned fra Obosligaen i fjor - og det medførte også spillerflukt. Klubben har også byttet trener. Ole Martin Nesselquist har blitt en del av trenerteamet til Viking, mens den gamle Lillestrøm-kjempen Kasey Wehrman har overtatt hovedtreneransvaret i Strømmen.

Ambisjonen til Strømmen er likevel å kjempe om opprykk denne sesongen, men de har ikke helt funnet storformen ennå. Akkurat nå står de med tre strake tap etter å ha møtt Moss, Ørn Horten og Fløy i de siste serierundene. Dermed ligger de på sjetteplass på tabellen - åtte poeng bak Arendal og hele 12 poeng bak serieleder Moss. 

Middelhavsfarer

Med andre ord: Skal Strømmen bevare håpet om å kunne kjempe om en topp-plassering ved sesongslutt, blir de nesten nødt til å hente poeng på Norac stadion lørdag ettermiddag. 

- For øyeblikket ser det ut som vi er en middelhavsfarer. Nå må vi slå tilbake, og bevise at vi ikke er et lag som tilhører midten av tabellen, sa Strømmen-trener Kasey Wehrman til Romerikes Blad etter Fløy-tapet på hjemmebane i forrige serierunde.


Jonas Tillung Fredriksen mener seieren mot Moss forrige helg har gitt Arendal-spillerne en ekstra boost. 

Glede og optimisme

- Jeg tror seieren gir en god effekt for oss. Vi har hatt god stemning i gruppen hele uka. Vi har hatt treninger preget av kvalitet, glede og optimisme. Nå har vi kuttet forspranget til Moss til fire poeng, så nå må vi gønne på om vi skal komme oss forbi dem utover i sesongen, sier den løpssterke og offensive høyrebacken som mener Arendal fortjener favorittstemplet før oppgjøret mot Strømmen. 

Gode på hjemmebane

- Vi har vist at vi er gode på hjemmebane. Dersom vi har en god dag, bør vi klare å rulle over Strømmen, sier han med bergensk selvsikkerhet.

Han kom til Arendal i februar og stortrives i klubben.

- Det har vært over all forventning å komme hit. Jeg synes det er gøy å spille med så mange gode fotballspillere. Vi er et vanvittig bra kollektiv, mener 21-åringen som står med 20 offisielle landskamper for aldersbestemte landslag. 

Men til tross for at han stortrives i Arendal, har han likevel valgt å bosette seg i Grimstad.

På Levermyr

- Jeg ble dessverre overtalt til å flytte inn og dele leilighet med Jerv-spiller Mikael Ugland som jeg kjente fra før, sier han.

Derfor er han også den eneste Arendal-spilleren som kjører rundt med parkeringsoblat som gir rett til parkering på Levermyr hele sesongen.

Eneste Arendal-spiller med parkeringsplass på Levermyr.
Eneste Arendal-spiller med parkeringsplass på Levermyr.

- Det har vært noen krasj i leiligheten etter at jeg har kommet smilende glad hjem etter seire, mens Jerv har hatt en litt tyngre periode, røper han.

Og selv om han er nyinnflyttet på Sørlandet, så har han allerede registrert at det er en levende rivalisering mellom Jerv og Arendal - til tross for divisjonsforskjellen.

- Da jeg var på Jerv-kamp i begynnelsen av sesongen, la jeg blant annet merke til at Jerv-fansen ropte "dommeren er fra Arendal" da de var misfornøyde med kampledelsen. Så det er åpenbart fortsatt et "hat", selv om det er divisjonsforskjeller mellom klubbene nå. Men divisjonsforskjellen kan bli borte neste sesong. Første steg i den retningen for oss er å ta tre poeng mot Strømmen lørdag, sier Jonas Tillung Fredriksen.

Skader

Roger Risholt må klare seg uten blant andre Ole Marius Håbestad (armbrudd) og Christer Reppesgård Hansen (ny skade i leggen) mot Strømmen. Tord Salte må fortsatt gå med nakkekrave i to uker etter sitt nakkebrudd - og er derfor ennå et stykke unna å kunne være aktuell for kamp igjen. 

- Vi stiller uansett et sterkt mannskap, fastslår Roger Risholt som utvilsomt kommer til å jage tre poeng også denne helgen. 

Annonse:
Publisert: 17.06.2022
Skrevet av: Arendal Fotball Arkivfoto: MW Media