Edvard Linnebo Race og Tobias Englund gratulerer Sebastian Remme Berge etter scoring, mens Rasmus Lynge Christensen kommer til for å gratulere.

Nervedrama endte med tre poeng

For en berg- og dalbane: Arendal leverte sannsynligvis sesongbeste og ledet 4-0 til pause. Etter hvilen var det Kvik Halden som gjorde mest riktig - men de måtte reise poengløse hjem etter at Arendal vant 5-4 i en ekstremt nervepirrende kamp!

Lørdagens oppgjør på Norac stadion viste Arendals toppnivå - men også hvor fort en kamp kan snu om man tar for lett på utfordringene.

Burde vært avgjort

Etter 22 minutter ledet Arendal 3-0 - og de lekte seg med Kvik Halden. Rasmus Lynge Christensen ga Arendal ledelsen etter 16 minutter, før Sander Lille-Løvø økte til 2-0 fire minutter senere - og deretter gikk det bare to minutter til før Rasmus Lynge Christensen satte sin andre scoring for dagen.

Da Sebastian Remme Berge kort tid før pause satte inn 4-0, så skulle selvfølgelig kampen være avgjort.

Men Kvik Halden ville det annerledes. To kjappe scoringer i løpet av de åtte første minuttene i 2. omgang skape ny nerve i kampen og da franske Albert Makiadi satte inn 4-3 med 20 minutter igjen av ordinær tid - så var dynamikken i kampen snudd på hodet.

Straffespark

Men bare to minutter senere økte Ole Marius Håbestad Arendals ledelse til 5-3 - og hjemmepublikum trodde kanskje at det ville punktere bortelagets momentum. Men slik skulle det ikke gå, for Kvik Halden fikk straffespark da det var spitl 75 minutter. Den ekspederte Makiadi i mål.

Tross dette: Arendal stod godt imot i sluttminuttene, men kampen levde langt inn i de fire overtidsminuttene.

Dermed sikret hjemmelaget tre svært viktige poeng - før de tre siste serierundene. Neste helg møter spiller Arendal borte mot Vard i Haugesund, parallelt med at Egersund tar imot serieleder Moss. Den runden kan blir helt avgjørende for hvem som klatrer til topps på tabellen ved sesongslutt - men uansett utfallet i Egersund: Arendal må vinne i Haugesund.

Slik oppsummerer Arendal-trener Roger Risholt lørdagens nervedrama:

Arendal Fotball - Kvik Halden 5-4 (4-0)

• Norac stadion

• Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen (Kopervik)

• Gult kort: Ingen.

• Mål: 1–0 Rasmus Lynge Christensen (16), 2–0 Sander Lille-Løvø (20), 3–0 Lynge Christensen (22), 4–0 Sebastian Remme Berge (42), 4–1 Uranik Seferi (48), 4–2 Dardan Sæter-Mehmeti (53), 4–3 Albert Makiadi (70), 5–3 Ole Marius Håbestad (73), 5–4 Makiadi (5–4)