Darlan Martin Benvindo er glad for å være i Norge og Arendal.

Ny spillestil for Darlan

Brasilianske Darlan fikk sine første 45 minutter i Arendal-drakten i treningskampen mot Fløy lørdag. - Jeg har funnet meg til rette i byen, men må tilpasse meg en ny måte å spille fotball på, sier han.

Den 23 år gamle brasilianeren med fortid i Karanba-akademiet og storklubber som Fluminense og Flamengo, er glad for å være tilbake i Norge. Han har vært i landet flere ganger tidligere med Karanba-prosjektet, så han visste noe om hva som ventet. Samtidig er overgangen fra Rio de Janeiro til Arendal stor. Men han er installert i egen leilighet og føler han er blitt tatt godt imot - både i byen og blant nye lagkamerater.

Tatt godt imot

- Jeg føler allerede jeg har fått kamerater blant medspillerne i Arendal. De har tatt godt imot meg, bekrefter han.

På treningsfeltet har han dokumentert at han har mange av de klassiske brasilianske kvalitetene. Ballbehandlingen er på høyt nivå og han behersker tekniske finesser som underholder publikum og overrasker motspillere.

Samtidig erkjenner han at det vil kreve litt tid å tilpasse seg norsk fotball. - I Brasil spiller vi mer langs bakken. Intensiteten i spillet er også større i norsk fotball, slår han fast.

Trenger tid

Mot Fløy fikk han en forsmak på hva som er i vente. Treningskampen endte 2-2, uten at Darlan fikk vist så mange av sine kvaliteter. Han trenger uansett tid for å tilpasse seg, både spillestilen og de arbeidsoppgavene han får som spiss i Mattias Anderssons 4-3-3-formasjon.

I kampen mot Fløy var det imidlertid en annen nysignering som startet som spydspiss og oppspillpunkt. Peter Wiik Kovacs fikk også sin uoffisielle Arendal-debut i denne kampen, og han satte umiddelbart preg på laget. Dessverre måtte han gå av etter rundt 25 minutter spill, etter at han fikk en smell i ankelen etter å ha landet litt hardt på foten etter en hodeduell.

Direkte involvert

- Det er ikke noe alvorlig, men jeg ville ikke ta noen sjanser og ba om å bli byttet ut, forteller han. Wiik Kovacs regner med at han er tilbake i full trening allerede mandag.

Han var direkte involvert i situasjonen som ga Arendal ledelsen 1-0. Han vant ballen inne i boksen etter en corner og la til rette for Rasmus Lynge Christensen som kunne score sikkert fra 14 meter.

Fløy utlignet på 1-1 etter et straffespark og det var også stillingen da lagene gikk til pause.

Arendal byttet åtte spillere før 2. omgang, slik at alle tilgjengelige spillere fikk minst 45 minutter. Etter hvilen var det en mer oppstykket og rotete kamp, men Arendal vartet i det minste opp med ett praktangrep i det 58. minutt som ble avsluttet av Adi Markovic da Arendal gikk opp til 2-1. Fløy utlignet imidlertid bare fire minutter senere etter et langt innkast som litt for enkelt kunne heades i mål fra kort hold.

Alle fikk vist seg frem

Etter kampen var Mattias Andersson først og fremst fornøyd med at treningskampen ble en god treningsøkt der han fikk frem bilder både på hvordan han vil ha det - og hvordan han ikke vil ha det. Samtidig fikk samtlige spillere anledningen til å vise seg frem en i reell kampsituasjon, noe som gir alle samme muligheten til å få testet kampformen en uke før serien starter opp igjen.

I løpet av kommende uke vil også Avni Pepa og Vlatko Lazic slutte seg til Arendal-troppen. Hvis alle formaliteter går i orden, vil begge være aktuelle for troppen mot Tromsdalen kommende helg.

Se videointervju med Darlan her:

FørHøstSesongen-5
Keury Piedade er en av dem som bistår Darlan som tolk etter at han kom til Norge. Hun kommer selv fra Brasil.

Arendals lag mot Fløy:

  • 1. omgang:

  • Jostein Aaland, Dejan Corovic, Sune Kiilerich, Peter Rnkovic, Viktor Lövgren, Tobias Henanger, Jakob Rasmussen, Rasmus Lynge Christensen, Wilhem Pepa, Peter Wiik Kovacs (Hakeem Wilkinson), Ylldren Ibrahimaj

  • 2. omgang:

  • Jostein Aaland, Matias Fjeldal Olsen, Sune Kiilerich, Marius Andersen, Anders Hella, Wilhem Pepa (Ylldren Ibrahimaj), Aleksandar Corovic, Tobias Olsvik, Hakeem Wilkinson, Darlan, Adi Markovic

Annonse: