- Nyttig test mot lavtliggende lag

Både Mathias Johansen og Preben Skeie (bildet) kom på scoringslisten, men scoringene satt langt inne da Randesund ble slått 4-2 i lørdagens treningskamp på Myra.

Arendal dominerte spillemessig, men ga bort to straffespark. Det bidro til at Randesund resultatmessig holdt følge lenge, men med de to scoringene til Preben Skeie (3-2) og Mathias Johansen (4-2) mot slutten av kampen, så endte det altså med enda en treningskampseier for Arendal - denne gangen mot 3. divisjonslaget Randesund.

Arendal Fotball - Randesund 4-2 (1-1)

• Treningskamp

• Arendal Idrettspark, Myra

• Mål: 0–1 straffespark (7), 1–1 Ole Marius Håbestad (27), 2–1 Christopher Cheng (51), 2–2 straffespark (61), 3–2 Preben Skeie (68), 4–2 Mathias Johansen (89)

• Arendals lag:

• Mathias Skjævestad

• Jonas Tillung Fredriksen (Vegard Bergan fra 46.), Sune Kiilerich, Stian Andersen, Christopher Cheng (Eirik Lereng fra 62.)

• Sebastian Remme Berge, Tord Salte (Martin Torp fra 62.), Moa Badran

• Ole Marius Håbestad (Rasmus Lynge Christensen fra 62.), Mathias Johansen, Sander Lille-Løvø (Preben Skeie fra 62.).

Trener Roger Risholt var fornøyd med utbyttet, selv om det rent resultatmessig ikke ser spesielt imponerende ut.

- De to straffesparkene som vi gir dem gjør jo at resultatet ikke er like bra som prestasjonen, konstaterer han.

Ventet kampbilde

Det viktigste med treningskampene er likevel nettopp treningen - det å øve på og forbedre de delene av spillet som man ønsker å fokusere på. Og i det perspektivet synes Arendal-treneren det ble en god kamp:

- Vi møter et lag som ligger lavt i 5-4-1. De er gode til å gjøre det trangt for oss, og det er fint for oss å få øvd på et slikt kampbilde, sier Roger Risholt.

I lørdagens oppgjør var det Randesund som tok ledelsen allerede etter 7 minutter. En unødvendig handssituasjon førte til straffesparket som sørget for at gjestene resultatmessig var i føringen helt til Ole Marius Håbestad satte inn 1-1 etter et meget godt Arendal-angrep. Det var også pauseresultatet.

Fantomscoring

Etter hvilen gikk Arendal opp i ledelsen etter en fantomscoring av nysigneringen Christopher Cheng. Venstrebacken kom seg inn i Randesund-boksen og plasserte en kanonavslutning opp mot høyre kryss - langt utenfor keepers rekkevidde.

Det stod 2-1 helt til Randesund fikk et nytt straffespark, etter en drøy times spill.Også dette straffesparket ble satt sikkert i mål - uten at keeper Mathias Skjævestad hadde mulighet til å nå ballen.

Arendal skapte en rekke store sjanser, men neste scoring kom ikke før Preben Skeie headet inn 3-2 - også denne gangen etter godt oppbyggende spill av hjemmelaget.

Fire treningskamper igjen

Randesund satte inn 3-3 på en kontring mot slutten av kampen, men denne ble korrekt annulert for offside. Og bare få minutter senere var det Mathias Johansen som satte endelig punktum med sin 4-2-scoring mellom bena på Randesunds keeper.

- Vi er i en fase av sesongen der alle får mye spilletid og en reell mulighet til å vise seg frem. Det vil vi også gjøre i neste treningskamp mot Vindbjart. Så vil vi gradvis spisse dette i de tre siste treningskampene før sesongstart mot Skeid, Ørn Horten og Egersund, sier Roger Risholt.

Ole Marius Håbestad viser gryende scoringsform og satte inn 1-1.