Ole Marius Håbestad (til venstre) og Preben Skeie.

Ole Marius er klar igjen!

Roger Risholt blir henvist til tribunen, men Ole Marius Håbestad er gledelig nok meldt kampklar når Arendal møter Ørn Horten lørdag ettermiddag.

Roger Risholt fikk to gule kort i sluttminuttene av cup-kampen mot Start. Dommeren var lite fornøyd med Arendal-trenerens vurderinger av en frisparksituasjon og reagerte med å dra opp det gule kortet. Men ettersom treneren gikk dommeren i møte med replikken "så vis meg det gule kortet, da" - samtidig som han gikk inn på banen, så valgte å dommeren å vise det gule kortet to ganger. Dermed må Roger Risholt påregne å sone karantene denne serierunden - og han må overlate kampledelsen til assistenttrener Vebjørn Urdal. 

Aktiv

- Det blir nok ikke så veldig annerledes enn vanlig. Vi snakker godt sammen før kampen og er enige om opplegget, sier Urdal som også ellers er kjent for å være meget aktiv i coachingen under kampene. Faktisk såpass aktiv at også han har pådratt seg et gult kort denne sesongen - da dommeren mente han var noe ivrig i bortekampen mot Moss. 

Men selv om hovedtreneren trolig ikke får anledning til å sitte på benken under kampen, så kan Arendal mønstre en sterk kamptropp. I cup-kampen mot Start ble flere av de spillerne som har slitt med småskader spart. Men nå er både Andreas Hellum og Sebastian Remme Berge meldt kampklare. 

- Tord (Salte) skal til en sjekk neste uke og kan forhåpentlig snart ta av seg nakkekraven han har gått med etter nakkebruddet han pådro seg mot Notodden, men det tar nok ennå noe tid før han er tilbake i full trening. Christer Reppesgård Hansen må også bruke litt mer tid for å være restituert etter en ny strekk, men utover det så ser det veldig greit ut, sier kiropraktor Aleksander Kvamme. 

Lite brudd

Torsdagen ble stort sett brukt til restitusjonstrening for dem som spilte mot Start. Derfor er det all grunn til å håpe at alle i kamptroppen lørdag har friske og uthvilte bein. 

En av dem som overraskende nok ser ut til å rekke kampen, er Ole Marius Håbestad. Han pådro seg et brudd i albuen mot Vard for tre uker siden, men de nye bildene som ble tatt tidligere denne uka tyder på at han allerede nå kan være aktuell for kamp igjen.

- Det var jo et lite brudd, og siden det var i selve albuen har det heller ikke vært aktuelt å gipse. Jeg har gått med armen i fatle noen uker, men har klart meg uten den siste tiden, sier Ole Marius som har trent med laget denne uka. 

- Det kan fortsatt være litt ømt i visse situasjoner, men det er ikke noe i veien for å kunne spille kamp, mener han selv - noe også Aleksander Kvamme bekrefter.

Nyopprykkede Ørn blir uansett ikke noen enkel motstander. De er ubeseiret på hjemmebane så langt denne sesongen og står med fire seire og to uavgjort-kamper. Borteformen har riktignok vært svakere, ettersom de står med fire strake tap her - men lørdagens oppgjør spilles på altså på Lystlunden i Horten. Ellers har laget utmerket seg med å være bunnsolide defensivt. Bare Arendal (9) og Moss (6) har sluppet inn færre mål i avdelingen enn Ørn (10) så langt. Lagets mest kjente profil er nok uten tvil veteranstopperen Arnar Førsund (35) som har en fortid i klubber som Sandefjord, Kongsvinger, HamKam og Vålerenga. 

Kampstart er lørdag 25. juni kl 1600. 

 

Annonse:
Publisert: 24.06.2022
Skrevet av: Arendal Fotball Arkivfoto: MW Media