Overtar ansvaret ut sesongen

Roger Risholt overtar hovedansvaret for Arendal Fotballs A-lag ut sesongen sammen med keepertrener Bjørge Fedje.

Begge to har vært i Steinar Pedersens trenerteam. Derfor er de godt kjent med spillergruppen og vet også hvilke kvaliteter som bor i spillerne. Nå håper de å få mer ut av dette gjennom en restart og ny offensiv før de siste kampene utover høsten. 

Roger Risholt sier at det ikke var noen vanskelig beslutning for ham å si ja til å overta ansvaret.

- Jeg har hatt et veldig godt samarbeid med Steinar, men når situasjonen er blitt slik, så må klubben komme først. Personlig har jeg alltid ønsket å prøve meg som hovedtrener. Nå er jeg sulten og har lyst til å vise at jeg kan bli en god trener, sier Risholt.

Han håper å kunne trykke på noen knapper og utløse ny energi i spillergruppen, slik at man får frem potensialet og alle fotballferdighetene som gruppen besitter.

- Steinar og jeg har vært enige om hvordan vi skal spille fotball. Jeg er også godt fornøyd med hvordan vi har trent, men samtidig har jeg kanskje noen andre ideer om hvordan vi kan få frem i praksis det vi ønsker - også i kampene, sier han.

Det er særlig det offensive spillet som må forbedres, ifølge den nye trenerduoen.

- Angrepsspill begynner bakfra. Vi må løfte backene høyere i banen, ta større risiko og fylle på med mer folk i boksen. Vi har ikke ønsket å være defensive, men laget har kanskje fremstått mer defensive i hodet enn det  vi skal være, sier Roger Risholt som antyder at det kan bli noen endringer i kampopplegget foran lørdagens oppgjør mot Notodden på Norac stadion.

- Jeg vet hvilken formasjon jeg mener passer best for den spillergruppen vi har, men det er ingen grunn til å røpe mer enn nødvendig før kampen, mener Roger Risholt.


 

Annonse: